2.11.11

Ισραήλ: Αναστολή των χρηματοδοτήσεων στην Παλαιστινιακή αρχή...


Στο τέλος του «στενού» υπουργικού συμβουλίου για θέματα κρατικής ασφάλειας, που συνήλθε στην Ιερουσαλήμ, κυβερνητικός εκπρόσωπος ανήγγειλε ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση αναστέλλει τη... μεταβίβαση χρηματικών πόρων προς την Παλαιστινιακή Αρχή», ύστερα από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, η οποία κατέστησε την Παλαιστίνη ισότιμο μέλος της UNESCO.

«Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο. Η οριστική απόφαση πάνω στο θέμα αυτό θα ληφθεί μεταγενέστερα», ανέφερε επίσης ο ίδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς είχε δηλώσει πως το Ισραήλ «επιταχύνει την καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας», μετά την απόφασή του να επιταχύνει τον εποικισμό της ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης, σε αντίποινα για την ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO.

«Η επιτάχυνση της κατασκευής των εποικισμών επιταχύνει την καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας και το πάγωμα των παλαιστινιακών πόρων είναι μία κλοπή των χρημάτων του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος Ναμπίλ Αμπου Ρουντέινα.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: