19.11.11

Μνημονιακή δικαιοσύνη και δημοκρατία το λένε αυτό;...


Tου Κοσμά Βίδου

Αφού παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη στο θέμα της έκτακτης εισφοράς ακινήτων μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ (κυρίως όσον αφορά τον... υπολογισμό των τετραγωνικών μέτρων βάσει των οποίων καλούμαστε να καταβάλουμε υπερβολικά χαράτσια) και αφού φόρεσε το ανθρώπινο πρόσωπό του δηλώνοντας «κατανοώ και συμπάσχω με εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου αποφάνθηκε σε τηλεοπτική εμφάνισή του: «Δεν μπορεί όμως το συγκεκριμένο μέτρο να είναι η ευκαιρία για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ότι κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει». Ναι, έγινε απολύτως κατανοητός: εννοούσε ότι το κράτος έχει δικαίωμα να γίνεται όσο ληστρικό θέλει και εμείς πρέπει να υπακούσουμε αδιαμαρτύρητα στις απαιτήσεις του, και στις πιο παράλογες. Μνημονιακή δικαιοσύνη και δημοκρατία το λένε αυτό;

Μετά εκνευρισμού

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, μαύρα τα μαντάτα από το μαρτυρικό Χόλιγουντ! Μετά τις φήμες ότι ο Αστον Κούτσερ απάτησε (επανειλημμένα) την κατά 16 χρόνια μεγαλύτερή του (αλλά πάντοτε σέξι) Ντέμι Μουρ, ήρθε η σειρά της Μουρ να μιλήσει.

* Για την ακρίβεια, δεν μίλησε, απέστειλε στον Τύπο επιστολή σύμφωνα με την οποία: «Με μεγάλη λύπη και βαριά καρδιά αποφάσισα να βάλω τέλος στον εξάχρονο γάμο μου με τον Αστον. Ως γυναίκα, μητέρα και σύζυγος διατηρώ κάποιες αξίες και σε αυτό το πνεύμα έχω επιλέξει να προχωρήσω στη ζωή μου. Πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για εμένα και την οικογένειά μου». Αξιοπρεπέστατη.

* Τι απάντησε ο άπιστος Αστον μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter; «Ο γάμος είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα του κόσμου και κάποιες φορές διαλύεται». Αχ, αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα της show biz και των ανθρώπων της, που εκπέμπουν από τον πλανήτη Αφασία... Γιατί αν θεωρείς ότι «ο γάμος είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα του κόσμου» τότε, φίλτατε Αστον, ...άσ' το! Ασ' το να πάει, αφού δεν γνωρίζεις τι σημαίνει δυσκολία στην πραγματική ζωή.

* Παρεμπιπτόντως, το έμαθε ο Αστον ότι στην Ισπανία οι φοιτητές ξαναβγήκαν στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές οικονομικές περικοπές στην Παιδεία; Μιλάμε για... πραγματικούς ανθρώπους και όχι για σταρ του Χόλιγουντ, που δεν αγωνίζονται για να διασώσουν τους εξαρχής προβληματικούς και καταδικασμένους στην αποτυχία γάμους τους, αλλά για να μπορούν να ελπίζουν σε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές μέλλον. Και η ζωή συνεχίζεται. Για άλλους πασπαλισμένη με ροδοζάχαρη, για άλλους... Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: