15.11.11

Σε εξέλιξη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης...


Παρουσία του νέου Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος βρίσκόταν στο Κοινοβούλιο από νωρίς το πρωί και κρατούσε σημειώσεις, πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία θα κορυφωθεί την... Τετάρτη το μεσημέρι με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε μιλώντας στη Βουλή ο κ. Δημήτρης Ρέππας. «Το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξηγώντας ότι «αυτή η κυβέρνηση οφείλει να κερδίσει ένα διπλό στοίχημα: Να κάνει την κρίση ευκαιρία και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», ενώ παράλληλα μίλησε για την «τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας που επιτεύχθηκε τα 2 τελευταία έτη» την «καταλυτική παρουσία του κ. Παπανδρέου » του οποίου η θητεία «έχει προστιθέμενη αξία» .

Σε ό, τι αφορά τις προτεραιότητες του υπουργείου του ο κ. Ρέππας είπε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν δύο νομοσχέδια: α)για το επιτελικό κράτος και β) νέο πειθαρχικό για δημόσιους υπαλλήλους.

Νωρίτερα, ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ) χαρακτήρισε την νέα κυβέρνηση ως «κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης» με «συγκεκριμένο στόχο και πλαίσιο».



Ο κ. Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ εξήγησε ότι «έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση ειδικού σκοπού καθώς η συμφωνία αυτή δεν έχει τον χαρακτήρα συγκυβέρνησης αλλά αποτροπής της κατάρρευσης».



Ο κ. Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους μίλησε για «μαύρη συμμαχία σοσιαλδημοκρατών και νεοφιλελεύθερων οι οποίοι σε συνεργασία με ακροδεξιό σχήμα επιχειρούν να διασώσουν το αστικό σύστημα».

Κατά των κομμάτων της αριστεράς στράφηκε ο κ. Κώστας Αϊβαλιώτης από τον ΛΑΟΣ που είπε ότι «είναι ντροπή που η αριστερά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, ενώ ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε πως η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αποτελείται από «την αγία τριάδα του μνημονίου».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του έκανε λόγο για «μία ιστορική στιγμή» και για «μία διαδικασία που δρομολογήθηκε από ιστορική απόφαση ενός Πρωθυπουργού εν ενεργεία που αποφάσισε να βάλει το αξίωμα του στο τραπέζι για να προχωρήσει η χώρα μπροστά», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι: «Σε αυτή την οριακή στιγμή για τη χώρα η κυβέρνηση θα πετύχει μόνο αν έχει τη στήριξη των πολιτών».
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: