15.11.11

Νέες πιέσεις για υπογραφές από τις Βρυξέλλες...


Η Ευρωζώνη αναμένει απο τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας σαφείς και έγγραφες δεσμεύσεις σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει στους ευρωπαίους εταίρους της γραπτές εγγυήσεις ότι...

δεσμεύεται να μειώσει το χρέος της, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» επανέλαβε ο Αμαντέου Αλταφάζ διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα υποδείξει «με ποιον ακριβώς τρόπο θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως».

Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν δήλωσε ακόμη ότι «το Eurogroup συνολικά περιμένει από την Ελλάδα, τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, να παράσχουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας και το περιμένουμε αυτό εγγράφως. Μιλάμε για ενυπόγραφη επιστολή». Και περαιτέρω τόνισε: «δεν λέμε με ποιό τρόπο ακριβώς θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πείσει όλους τους ευρωπαίους εταίρους».

Αυτό αποτελεί ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες την προσεχή Δευτέρα. Εκεί θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα και το επιτελείο του ΔΝΤ...

NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: