24.11.11

Συνάντηση Παπούλια με υπουργό Εξωτερικών...


Στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον υπουργό των Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι ... «θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά δεν αρκούν μόνο δηλώσεις καλής θέλησης και την ίδια ώρα να γίνονται υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο».

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν βοηθούν στην καθιέρωση καλού κλίματος οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Α. Γκιούλ για την Κύπρο, προσθέτοντας σχετικά με την ΑΟΖ και την άντληση φυσικού αερίου, ότι δεν είχαν πρόοδο οι πρόσφατες συνομιλίες των δυο κοινοτήτων, αλλά ωστόσο οι θετικές οι ενδείξεις.

Ο Στ. Δήμας υπογράμμισε ότι πρέπει αναληφθούν αμέσως πρωτοβουλίες για την ανόρθωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, ενώσ ε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της συνάντησης εάν ο ίδιος έκανε παρασκηνιακές ενέργειες για να συνταχθεί η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς την ευρωζώνη και να γίνει αποδεκτή απάντησε ότι: "εγώ δεν κινούμαι παρασκηνιακά. Αναμφίβολα η επιστολή συμβάλλει στην αξιοπιστία της χώρας και πρέπει να κοιτάμε μπροστά".
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: