15.11.11

Αρχιεπίσκοπος: «Ωραία η κομματική συναίνεση αλλά δεν έχει διάρκεια»...


«Ωραία η κομματική συναίνεση αλλά δεν έχει διάρκεια», δήλωσε από την Πάτρα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του εκκλησιαστικού λυκείου Πατρών ο ... κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας.

«Πρέπει η Εκκλησία να υπερβεί τις δυσκολίες και να σταθεί πλάι στην πολιτεία και η πολιτεία να μην βάλει στο περιθώριο, ούτε να εξοστρακίζει τις παραδόσεις και την εκκλησιαστική ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος συνέχισε λέγοντας «θα πω μια σκέψη που πρέπει ιδιαίτερα να καλλιεργηθεί τον καιρό αυτό», δεν θα πολιτικολογήσω όπως είπε και πρόσθεσε «παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις προσπάθειες που έγιναν για συναίνεση, ένα αίτημα που ακουγόταν από παντού.

«Μα δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κάτσουν όλοι μαζί να βρουν μια λύση και να προχωρήσουμε;».

«Πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα» συμπλήρωσε. «Η Εκκλησία έχει εδώ πέρα έναν ουσιαστικό ρόλο.

Ωραία η κομματική συναίνεση, αλλά δεν έχει διάρκεια. Θα περάσουν οι δυσκολίες και θα ξαναρχίσουμε τα ίδια.

Τι λέει η Εκκλησία; Καλή η κομματική συναίνεση, αλλά πιο καλή και άριστη η κοινωνική συναίνεση, πέρα από αυτά που μας χωρίζουν.

Όλοι μας λαχταρούμε να είμαστε μια οικογένεια, να κάνουμε έναν αγώνα.

Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα της Εκκλησίας, κι αυτό μπορεί να δώσει σήμερα με πράξεις και όχι με λόγια», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το γεγονός ότι εγκαινίασε ένα εκκλησιαστικό σχολείο ο κ. Ιερώνυμος απάντησε και σε όσους εκφράζουν ορισμένες «παλαβές ιδέες», όπως τις χαρακτήρισε, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Παιδείας δεν θα πρέπει να λέγεται και Θρησκευμάτων.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν ότι με τα θρησκευτικά θέματα θα πρέπει «να ασχολείται μία υπηρεσία, μία γραμματεία σε ένα υπουργείο.

Να είναι δηλαδή, πρόσθεσε, η Ορθοδοξία όπως είναι ο Ισλαμισμός και άλλες θρησκείες στην Ελλάδα».
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: