12.11.11

Εβδομάδα δράσεων για τη νέα κυβέρνηση...



Tη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να αναγνώσουν οι προγραμματικές δηλώσεις, με στόχο την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο νέος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης. Έχουμε μπροστά μας τη... νέα δανειακή σύμβαση και την πολιτική που την συνοδεύει, τόνισε ο κ. Παπαδημος.

Στις αρχές του 2012 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη νέα κυβέρνηση μετέχουν 36 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, 6 της ΝΔ, 4 του ΛΑΟΣ και δυο υπουργοί της επιλογής του κ. Παπαδήμου.
Από το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση οι Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Σταυρός Λαμπρινίδης και Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ δεν συγκυβερνά και επισήμανε ότι υπάρχει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ για εκλογές στις 19 Φεβρουάριου.

Τη στήριξη τους προς τον κ. Παπαδημο εξέφρασαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζι, ο επικεφαλής της Κομισιον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Πάντως ΕΕ και ΔΝΤ επιμένουν να υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για την αποδοχή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και έχουν ήδη αποστείλει στην Αθηνά τα σχέδια σχετικών επιστολών.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: