25.11.11

ΠΑΤΡΑ: Τραγούδια για ναρκωτικά ... στα χείλη δεκάχρονων...


ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...
Τέσσερις στους δέκα μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα ενδέχεται να επισκέπτονται ακατάλληλες για αυτούς σελίδες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας. Τα ευρήματα της οποίας επιβεβαιώνονται και στην Πάτρα, αν κρίνουμε από τα «στιχάκια» που...
τραγουδούν καθημερινά στα διαλείμματα μαθητές της Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης δημοτικού! Οπως γράφει σήμερα ο "Κόσμος", δεκάχρονα παιδιά σε κεντρικά και όχι μόνο σχολεία της Πάτρας έχουν κάνει «ύμνο» το ραπ τραγούδι του μικρού Νικόλα από την Ηλεία (το οποίο εμπεριέχει ύβρεις), ενώ φθάνουν σε σημείο να παραφράζουν ακόμη και το τραγούδι των «στρουμφ» αλλά με στίχους που αναφέρονται σε ναρκωτικές ουσίες:

«Δευτέρα παίρνω κόκα, Τρίτη ηρωίνη, Τετάρτη παίρνω πρέζα, Πέμπτη με βρίσκουν τέζα, Παρασκευή στην εκκλησιά μου ανάβουνε κεράκια, αλλά το Σάββατο εγώ φουμάρω τσιγαράκια», τραγουδούν τα δεκάχρονα προκαλώντας σοκ σε γονείς και δασκάλους.

Οι γονείς των παιδιών είναι αναστατωμένοι από αυτά, που τους μεταφέρουν τα παιδιά τους και πραγματικά δεν ξέρουν, πώς να τα αντιμετωπίσουν. Πολλοί εξ αυτών καταφεύγουν σε ειδικούς, αφού τα παιδιά τους βρίσκονται σε μία κρίσιμη ηλικία! Είναι προφανές ότι όλα αυτά τα βρίσκουν στο διαδίκτυο, όπως και το τραγούδι ενός έφηβου από τον Πύργο, ο οποίος λέει μεταξύ άλλων: «θα φρίξει το σκυλί και θα γαμ... ο Δίας, είμαι ο Νικόλας απ' το νομό Ηλείας. Εκπροσωπώ Ζαχάρω, έλα να σε μοντάρω, για όλα τα αλάνια που δεν φοβούνται χάρο. Κι άμα γελάς με το νι και το λι, εγώ γελάω με το μικρό σου το πουλί».

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο video του Μικρού Νικόλα από το νομό Ηλείας στο youtube πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια προβολές, ενώ αυτό που κυκλοφόρησε το 2011 τις 800.000! Την ίδια ώρα τραγούδια γνωστών ελλήνων τραγουδιστών όπως της Άννας Βίσση και των Πυξ Λαξ φθάνουν τα 500.000 έως και 2.000.000 χτυπήματα και αναφερόμαστε σε κυκλοφορίες... της προηγούμενης δεκαετίας!

Δύσκολος ο ρόλος των γονέων
Σύμφωνα με νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εταιρείες ίντερνετ θα έπρεπε να παρέχουν στους χρήστες τους, και κυρίως στα παιδιά, περισσότερους τρόπους ώστε να μπορούν να φιλτράρουν και κατ' επέκταση να μπλοκάρουν το επικίνδυνο ή προσβλητικό περιεχόμενο κάποιων ιστοσελίδων. Πάνω από 25.000 παιδιά και τουλάχιστον ο ένας γονιός, ερωτήθηκαν σε σχετική έρευνα η οποία έδειξεότι αν και περίπου το 70% των γονιών μιλούν στα παιδιά τους για τη σωστή χρήση του ίντερνετ, μόνο ελάχιστοι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα μέσα που διαθέτουν για να το διασφαλίσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: