14.11.11

Υπάλληλος δημοτικού παρκινγκ έβαζε «χέρι» στο ταμείο...


Μετά από περίπου έναν χρόνο ερευνών και διαχειριστικών ελέγχων στην δημοτική επιχείρηση που έχει στην ευθύνη της το πάρκινγκ του δήμου Αγρινίου, απολύθηκε τελεσίδικα ο... «μακρυχέρης» υπάλληλος που είχε ρημάξει το ταμείο προκαλώντας ελλείμματα και ζημιές ύψους γύρω στα 60.000 ευρώ!

Η ύπαρξη του ελλείμματος είχε διαπιστωθεί αρχικά από ορκωτούς λογιστές και το πόρισμά τους οδήγησε στη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που αποκάλυψε ότι στην εταιρεία είχαν κατατεθεί ποσά μικρότερα από αυτά που εισπράχθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειμμα της τάξης των 35.000 ευρώ στα ταμεία της!

Όμως, αυτή δεν ήταν η μόνη «δουλειά» του υπαλλήλου, που κατηγορείται ότι διέγραφε τα στοιχεία από το μηχανογραφικό σύστημα με στόχο να μην αποκαλυφθεί η παράνομη δραστηριότητά του, προκαλώντας έτσι και ζημιές ύψους άλλων 22.000 ευρώ από την έκδοση μηδενικών ή εκπτωτικών αποδείξεων! Μετά το πόρισμα των ελέγχων, η απόφαση του Δ.Σ. του δημοτικού παρκινγκ για την απόλυση του υπαίτιου υπαλλήλου του επιδόθηκε με δικαστικό κλητήρα που θα αντιμετωπίσει και την ποινική έρευνα της υπόθεσης μια και ο δήμος Αγρινίου υπέβαλε μήνυση σε βάρος του η οποία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: