3.11.11

Συνάντηση Μπερλουσκόνι με γαλλο-γερμανικό διευθυντήριο...


Τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει για την οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ ... σήμερα το πρωί μεταβαίνει στις Κάννες όπου θα συναντηθεί με τον Ν. Σαρκοζί και την Α. Μέρκελ, προκειμένου να τους ενημερώσει.

Τα τέσσερα βασικά σημεία της τροπολογίας του νόμου οικονομικής σταθερότητας, είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση (όπως των αστικών μεταφορών), πώληση μέρους της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και φοροαπαλλαγές για τα νεαρά ζευγάρια.

Ωστόσο στην τροπολογία, την οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, δεν περιλαμβάνεται η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και η αλλαγή των κανόνων που καθορίζουν την αγορά εργασίας.

Το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε ένα ενιαίο νομοθετικό διάταγμα, άμεσης ισχύος, αποδίδεται κατά τη δημόσια ραδιοφωνία της Rai, στην αντίθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και του υπουργού Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι. Ο Ιταλός Πρόεδρος, έχει υπογραμμίσει ότι σε θέματα όπως το εργασιακό και οι συντάξεις θα πρέπει να αναπτυχθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο, με την συμμετοχή και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα, πάντως, με Ιταλούς αναλυτές, είναι πιθανό ο Καβαλιέρε να συναντήσει σήμερα την δυσαρέσκεια των Σαρκοζί και Μέρκελ, οι οποίοι πιθανώς να θεωρήσουν ανεπαρκείς τις δεσμεύσεις και παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: