13.11.11

"Δείξαμε ατολμία και μικρή αποφασιστικότητα"...


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον δρόμο που ακολούθησε και που έφτασε την χώρα στην σημερινή πολιτικο-οικονομική κατάσταση, άσκησε ο κος Χρυσοχοΐδης δηλώνοντας: «Εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσανε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, δείξαμε ατολμία και μικρή αποφασιστικότητα. Το δημοψήφισμα ήταν... το κερασάκι στην τούρτα που δημιούργησε την έκρηξη στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Από την άλλη κανείς- ούτε το ΔΝΤ- δεν ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση»

Ο κος Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι η πολιτική πραγματικότητα στην χώρα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και ότι θα επέλθουν θεμελιακές και σεισμικές αλλαγές, γι αυτό «ο πολιτικός κόσμος ή θα πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες ή θα πάψει να υπάρχει».

Σχετικά με το θρίλερ της ανάδειξης του κυρίου Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, ο υπ . Ανάπτυξης εξήγησε ότι χρειαζόταν χρόνος για τις διαπραγματεύσεις καθώς το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είχε μάθει να λειτουργεί και να σκέφτεται άμεσα, ούτε ήταν προετοιμασμένο για τέτοιες συνθήκες.

Ο κος Παπανδρέου πρέπει να κάνει τον απολογισμό του

Με αφορμή το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Realnews , ο κος Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι « το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μεγάλες τομές και αλλαγές εάν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλιώς θα πεθάνει», όπως θα συμβεί και με όλα τα μεγάλα κόμματα.

Όσον αφορά την άποψη του για νέα πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για πρωθυπουργός της χώρας, ο Υπουργός απάντησε: «Ο κος Παπανδρέου πρέπει ο ίδιος να κάνει τον απολογισμό του και να τον εκθέσει δημοσίως . Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να γίνει μουσειακό είδος. Την άποψη μου θα την πω αρμοδίως πολύ γρήγορα»
.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: