14.11.11

Στον καιρό της κρίσης, ΔΙΑΒΑΣΤΕ που πάνε τα λεφτά !...


Το γάλα που θα πίνουν την επόμενη χρονιά οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών Δημοσίου (ΥΕΕΑΔ) θα στοιχίσει 7.000 ευρώ. Μακάρι να υπήρχαν λεφτά για γάλα και στα δημόσια σχολεία της χώρας.
Ενοικιάζεται.
Μπορεί να γίνει καντίνα. Μπορεί μπαράκι. Μπορεί να ...
πουλάνε ομπρέλες το καλοκαίρι και χαρταετούς την Καθαρή Δευτέρα. Ενα σωρό πράγματα μπορεί να γίνουν στο «Παλιό Φυλάκιο Φανού» του Δήμου Παιονίας που νοικιάζεται έναντι 127 ευρώ τον μήνα. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη από 11:00 έως 13:00 το μεσημέρι στο Διοικητήριο του 591 Μ/Π ΤΠ στο Στρατόπεδο «Αλέστα Λουκά». Πού βρίσκονται ολ' αυτά; Στο εξωτικό Κιλκίς.
Ελλείμματα
Και τα ελλείμματα τρέχουν... Πολλά μικρά ελλείμματα ως γνωστόν κάνουν ένα μεγάλο. Ενα από τα "μικρά" είναι και αυτό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Συνολικά για τα έτη 2012 και 2013 το έλλειμμα ανέρχεται σε 194.992.597 ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό. Η δαπάνη για το 2012 είναι 98.324.743 ευρώ και για το 2013 96.567.854 ευρώ. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της δημόσιας συγκοινωνίας ως γνωστόν κοστίζει. Αυτό δεν είναι κακό. Ποιος παίρνει το λεωφορείο; Αυτός που δεν μπορεί να πληρώσει Ι.Χ. και βενζίνη. Τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι ελλειμματικά εκ της φύσεώς τους. Αν μπορούσαν και να νοικοκυρευτούν για να μη «διασύρεται» ο κοινωνικός τους χαρακτήρας θα ήταν πολύ ευχάριστο.
Προσλήψεις
Και μέσα στη γενικότερη αστάθεια και στο κλίμα φόβου και αβεβαιότητας, δέκα συνάνθρωποί μας μονιμοποιήθηκαν. Πρόκειται για δόκιμους υπαλλήλους του ΥΕΘΑ/ΓΕΝ που συμπλήρωσαν τη διετή δοκιμαστική υπηρεσία που απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 40 του νόμου 3528/07. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε στις 5 Αυγούστου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, υλοποιώντας τον νόμο. Ας ελπίσουμε ότι εάν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας χρειαστεί ξανά δόκιμους που έπειτα από μία διετία οδηγούνται «αυτοδίκαια» στη μονιμοποίηση, να βγάλει και μια ανακοίνωση ώστε να το μάθουν οι ενδιαφερόμενοι.
Αλληλεγγύη
Το ποσό των 9.000 ευρώ για διάθεση μερίδων φαγητού σε αναξιοπαθούντες του Νομού Τρικάλων διέθεσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού με υπογραφή Μπεγλίτη. Οταν οι στρατιωτικές δαπάνες πιάνουν τόπο.
Λογιστικά
Πίσω από τον δυσανάγνωστο τίτλο «Σύστημα διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP)» κρύβεται ένα ωραιότατο κονδύλι 96.000 ευρώ + ΦΠΑ. Το ενέκρινε προ ημερών η Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων, το γνωστό μας ΤΕΟ δηλαδή, που εισπράττει τα διόδια στις εθνικές οδούς. Ειδήμονες περί των μηχανοργανώσεων επισημαίνουν ότι το αντικείμενο του έργου είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και να παραδοθεί εντός τριμήνου όπως ζητάει το ΤΕΟ, ενώ τσιμπημένος φαίνεται πως είναι και ο λογαριασμός. Ασε που το σύστημα αυτό θα έπρεπε να το είχε το TΕΟ εδώ και μια δεκαετία. Πώς κράταγαν μέχρι τώρα τα στοιχεία τους, τις επιταγές, τις εισπράξεις κάθε ημέρας κ.λπ.; Στο χέρι; Στο… πόδι; Η… αλλού;
Λογιστικά 2
Αντιθέτως πιο συμμαζεμένο είναι το κονδύλι που δίνει η ΓΑΙΑ ΟΣΕ (η εταιρεία που έχει αναλάβει να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ) για λογιστικές υπηρεσίες, 26.000 + ΦΠΑ για έναν χρόνο. Τα καλά λογιστικά είναι πάντα χρήσιμα. Καλό είναι επίσης να έχεις και έσοδα. Η ΓΑΙΑ ΟΣΕ αποφάσισε επίσης να δώσει κι άλλα 5.500 ευρώ + ΦΠΑ για να επανασχεδιάσει τον δικτυακό της τόπο (www.gaiose.gr). Δεν ξέρω εάν στις 4 Οκτωβρίου είχαν στο Διαδίκτυο το νέο ή τον παλιό ιστότοπο. Μπορώ να βεβαιώσω όμως ότι οι πωλήσεις δεν πάνε καλά. Προσφάτως έδωσαν νέα παράταση για τα ακίνητα του ΟΣΕ Ερμού και Αριστοτέλους (2.400 τ.μ.) και Γούναρη και Σβώλου (1.000 τ.μ.) στη Θεσσαλονίκη…
Σακούλες σαγρέ
Γυρνώντας πίσω στο ΤΕΟ, την υπηρεσία που όλοι στολίσαμε με κοσμητικά επίθετα κάποια στιγμή όταν το αυτοκίνητο αναπήδησε σε λακκούβες της Εθνικής Οδού και ξύπνησε το μωρό, δεν μπορώ παρά να σημειώσω πόσο ακριβά μάς στοιχίζει η φύλαξη των κερμάτων που δίνουμε στα διόδια: 4.560 ευρώ πλέον ΦΠΑ δόθηκαν για να προμηθευτεί 1.200 κιλά πλαστικές σακούλες σαγρέ κατάλληλα επεξεργασμένες (διάτρητες) για τη συγκομιδή κερμάτων στους σταθμούς των διοδίων… Σαγρέ, για να μη γλιστράνε προφανώς. Διάτρητες γιατί;
Κατανόηση
Τριετές πάγωμα ενοικίου ζήτησε ο εκμισθωτής επί της οδού Ακαδημίας (ισόγειο κατάστημα με υπόγειο) από τον ιδιοκτήτη του. Λογικό. Σε μια εποχή που κανείς δεν αγοράζει τίποτα παρά μόνο τα αναγκαία, τι να κάνει κι ο χριστιανός. Το αρμόδιο τμήμα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ενέκρινε το αίτημα άνευ πολλών-πολλών, μόνο με την επισήμανση να συνεχίσει να καταβάλλει το μίσθωμα κανονικά μέχρι το 2013.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: