25.11.11

Βάιντμαν: Η Ιταλία αντέχει με επιτόκια 7% για κάποιο διάστημα...


Οι χώρες του πυρήνα της Ευρωζώνης δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την κλιμακούμενη κρίση χρέους, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα που δημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή.

Ειδικά για τη Γαλλία και... την Αυστρία ο Βάιντμαν υποστηρίζει ότι δεν παρουσιάζουν αστάθεια, καθώς «τα επιτόκια τους δεν είναι εξαιρετικά υψηλά», ενώ για την Ιταλία εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η χώρα μπορεί να αντέξει για κάποιο διάστημα με επιτόκιο άνω του 7%». «Η χώρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σα να έχει ήδη χρεοκοπήσει» αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την αποτυχημένη δημοπρασία των γερμανικών δεκαετών ομολόγων που την Τετάρτη υποστηρίζει ότι εξακολουθούν να προτιμούνται από την αγορά, καθώς ο προσανατολισμός της Γερμανίας προς την κατεύθυνση της σταθερότητας είναι πειστικός.

«Δεν είναι δυνατόν κανείς να δίνει υπερβολική σημασία στο αποτέλεσμα μίας δημοπρασίας» υποστήριξε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Σημειώνεται ότι η απόδοση στα διετή ομόλογα που εξέδωσε την Παρασκευή η Ιταλία διαμορφώθηκε στο 7,8% Στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων η απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,5% από 3,52% που ήταν μόλις ένα μήνα πριν...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: