21.11.11

Η 6η δόση και το PSI επί τάπητος στις τηλεφωνικές συνομιλίες Βενιζέλου με Σόιμπλε-Μπαρουάν...


Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Φρανσουά Μπαρουάν αντίστοιχα, είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αντικείμενο των συζητήσεων, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ήταν η ...

εκταμίευση της 6ης δόσης και η προώθηση της συμμετοχής των ιδιωτών στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI), στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εγκαταστάθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου εξετάζουν τόσο τις αποκλίσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό, όσο και την εξειδίκευση των μέτρων του προϋπολογισμού 2012.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να επιστρέψουν στην Ελλάδα εντός του Δεκεμβρίου, με τον έλεγχό τους στην ελληνική οικονομία να έχει διττό στόχο:

Την αξιολόγηση της προόδου εφαρμογής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δράσης, όπως αυτή θα αποτυπώνεται στις εκθέσεις που θα παραδώσουν τα τεχνικά κλιμάκια
Την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ. Εάν οι διαδικασίες προχωρήσουν εγκαίρως, τότε η χώρα θα λάβει από τον νέο μηχανισμό την 1η δόση, 80 δισ. ευρώ, μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο.
..
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: