28.11.11

Η κρίση «ροκανίζει» το 13ο μισθό των Ιταλών...


Το 80% των δώρων των Χριστουγέννων θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή φόρων, χρεών, δόσεων στεγαστικών και άλλων δανείων, εκτιμούν οι ενώσεις καταναλωτών Federconsumatori και Adusbef καθώς η οικονομική κρίση φέτος στην Ιταλία θα επηράσει άμεσα τη χρήση του 13ου μισθού.
Όπως...

προκύπτει από την έρευνα, μόλις το 20% του δώρου των Χριστουγέννων θα χρησιμοποιηθεί για δώρα, ταξίδια, τρόφιμα και αποταμίευση. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι συνολικές αγορές για χριστουγεννιάτικα δώρα θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 6% με τις τιμές των παιχνιδιών, των χριστουγεννιάτικων δένδρων και των παραδοσιακών γλυκών να αυξάνονται κατά 10%.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των καταναλωτικών ενώσεων, οι Ιταλοί το 2012 πρόκειται να επιβαρυνθούν με 1.508 ευρώ για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του υγραερίου.

Οι δύο καταναλωτικές ενώσεις, απευθύνουν έκκληση προς το νέο Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, να μην προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ και στην εκ νέου επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, στις κύριες παρεμβάσεις των νέων μέτρων περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% αλλά και η επιβολή φόρου ακινήτων για την πρώτη κατοικία, που θα αναλογεί σε 100 – 500 ευρώ επιβάρυνση ανά νοικοκυριό. Ακόμη αναμένεται η υποχρεωτική χρήση τραπεζικών επιταγών για πληρωμές άνω των 300 ευρώ, η έκτακτη εισφορά για ακίνητα αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: