8.11.11

ΚΥΠΡΟΣ: Ανείσπρακτα εξωδικα πρόστιμα ύψους 126 εκατ. ευρώ...


Λευκωσία: Στα 126 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό από τα εξώδικα των οποίων εκκρεμεί η είσπραξή τους. Αυτό ανέφερε τη Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ιωνάς Νικολάου, λέγοντας ότι τα...

εξώδικα που εκκρεμούν για είσπραξη ανήλθαν στις 154 χιλιάδες.

Το όλο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής και σχολιασμού από τους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού της Αστυνομίας για το 2012.

Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, επεσήμανε ότι πολλοί από αυτούς που χρωστούν είναι επώνυμοι, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ωστόσο οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι δεν τους εντοπίζουν. Ρώτησε μάλιστα τον Αρχηγό Αστυνομίας γιατί δεν ανοίγει πειθαρχική υπόθεση εναντίον όσων κάνουν τα στραβά μάτια.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε ότι το Σώμα υπέβαλε πολλές προτάσεις αλλά καμία δεν έγινε δεκτή, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Πέτρος Καρεκλάς, αποκάλυψε ότι μια από τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν, αφορά στη μη ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας σε περίπτωση που κάποιος οδηγός δεν πληρώσει τα εξώδικα πρόστιμα.

Πάντως για την εισήγηση αυτή, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να δώσει τις θέσεις του για να μην παραβιάζονται άλλα δικαιώματα των οδηγών. Μάλιστα, είπε ότι έγινε εισήγηση για διαγραφή παλαιών ενταλμάτων που εκκρεμούν από τη δεκαετία του ’80 για να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των ανείσπρακτων ενταλμάτων...
www.philenews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: