18.5.11

Mπας κι ο Ολι είναι ΚουΚου?...


Από τα καλά του. Ντερμπεντέρης και πασών των, παρ' Αθήν αλός, γραφίδων.
Μήπως είναι ΚΚΕ;
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ µήπως (κρυφά) ο Ολι Ρεν είναι ΚΚΕ. Ή Σύριζα. Ή, έστω, θαυµαστής του Καρατζαφέρη. ∆ιότι δεν βλέπω ποιον άλλον από αυτούς τους τρεις εξυπηρετεί η... άκρατη επιθυµία του να δει κυβέρνηση και αξιωµατική αντιπολίτευση να στηρίζουν από κοινού την οικονοµική πολιτική που επέβαλε το Μνηµόνιο και η οποία ούτε χαίρει ιδιαίτερης δηµοφιλίας ούτε λάµπει από επιδόσεις.

ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ, όµως, ότι οΟλι Ρεν δεν είναι τίποτα απόαυτά. Απλώς πρόκειται γιαάλλον έναν ευρωπαίο κοµπογιαννίτη τηςπολιτικής,ο οποίοςσυµβουλεύει «να µπουν στην άκρη οι κοµµατικές διαφορές, καθώς θα πρέπει να καµφθούνοι αντιδράσεις για τηνπροώθηση των διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων και των αποκρατικοποιήσεων». ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ, δηλαδή, πως αν συµφωνήσουν ο Σαµαράς µε τον Παπανδρέου δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις στο Μνηµόνιο. Και ότι αρκεί να συµφωνήσουν οι δυο τους για να µην έχουµε έλλειµµα οκτώ δισ. µόνο το πρώτο τρίµηνο του 2011. ΑΝ ΑΥΤΑ πιστεύει ο Ολι Ρεν, τότε πρέπει ναείναι πολύ αφελής. ∆ιότι ακόµη και στη χώρα του, τη Φινλανδία, αποδείχθηκε εσχάτως µετους «Αληθινούς Φινλανδούς» ότιη συναίνεσητων κυβερνητικών παρατάξεων οδηγεί απλώς στην πολιτική εκτίναξη του (δεξιού καιαριστερού)λαϊκισµού. Αν δεν κάνει αντιπολίτευση ο (όποιος) Σαµαράς, θα βρεθούν να την κάνουν κάποια Παπαρήγα και κάποιος Καρατζαφέρης –ως γνωστόν, η φύση απεχθάνεται τα κενά... ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, δηλαδή, να γνωρίζει ότι η ∆ηµοκρατία έχει εφεύρει την έννοια της αντιπολίτευσης όχι µόνο για να ελέγχει τη συµπολίτευση αλλάκαι για να αποτελεί τονυποδοχέα της δυσαρέσκειας από την κυβερνητική πολιτική ώστε να γίνειη επόµενηκυβέρνηση.Αν δεν λειτουργείαυτή η (σχεδόν) υδραυλική αρχή, τότε θα πάρουµε όλοιτα ρόπαλα να πλακωνόµαστε στους δρόµους µε τον Σύριζα και τη Χρυσή Αυγή.

ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ο Ολι Ρεν; Ελπίζω όχι. ∆εν έχω άλλωστε κανέναν λόγο να αµφισβητήσωτις καλές προθέσεις τους.

ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ απλώς ότι οι πολιτικοί όροισε µια δανειακή σύµβαση αποτελούν παρέµβαση στα εσωτερικά µιαςκυρίαρχης χώρας. Ακόµη και ανο Ρεν δεν είναι ΚΚΕ, αποκλείεται να επιθυµεί να γίνει Πιουριφόι.

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ επίσης ότι ακόµη κι αν χρειάζεται ναεπιτευχθείένας βαθµός συναίνεσης, ο χειρότερος τρόποςείναι νατον διατάζει από τις Βρυξέλλες– δεν διευκολύνειτην αντιπολίτευσηνα συµπράξει, τηδυσκολεύει... Αςαφήσει, λοιπόν, την κυβέρνηση ναζητήσει και να διαπραγµατευθεί τη βοήθεια που κρίνει ότι χρειάζεται. ΕΚΤΟΣ κι αν θέλει απλώς να κάνει ήρωα τον Σαµαρά αλλά το βρίσκω πολύ σατανικό για να το πιστέψω.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: