6.5.11

Πανηγυρική και ομόφωνη αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη!...


Απορρίφθηκε «πανηγυρικά» από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση πού είχε ασκήσει προχθες ο αναπληρωτής «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας με την... οποία είχε κριθεί απαράδεκτη η παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για γεγονότα πού του ντέρμπι της 19ης Φεβρουαρίου με τον Παναθηναϊκό.
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεδρίασε εκτάκτως και απέρριψε ομόφωνα την έφεση του κ. Αντωνακάκη για νομικούς, αλλά και για λόγους ουσίας.

Η απόφαση πού δικαιώνει απόλυτα τον Ολυμπιακό, τον κ. Μαρινάκη, αλλά και το ρεπορτάζ του Olympiacos24.gr , πάρθηκε ύστερα από λεπτομερή επισκόπηση και ανάλυση του κατηγορητηρίου. Οι νομικοί του Ολυμπιακού κ. κ. Γιάννης Βούλτσης και Θόδωρος Γιαννίκος, ήταν καυστικότατοι εναντίον του κ. Αντωνακάκη και χαρακτήρισαν τον θεσμό του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» «αποτυχημένο», λόγω του πλήθους των παραπομπών του μέχρι σήμερα πού έχουν αποδειχθεί αβάσιμες και έχουν απορριφθεί σε δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα για την χθεσινή ενέργεια του κ. Αντωνακάκη, ο οποίος στην έφεσή του «κατηγόρησε» τα μέλη της Πειθαρχικής ότι «στερούνται απλής νομικής σκέψης», ο κ. Βούλτσης είπε : «Ο κ. Εισαγγελέας είχε κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφαση των μελών της Πειθαρχικής, ως εσφαλμένη, όχι όμως να διαπομπεύσει δημόσια χθεσινούς συναδέλφους του»

Σχετικά με την ουσία της εφέσεως, οι νομικοί του Ολυμπιακού υποστήριξαν ότι αυτά πού ο κ. Μαρινάκης εμφανίζεται να πράττει και να λέει, δεν αποδεικνύονται από πουθενά, από κανένα στοιχείο, αλλά στηρίχτηκαν σε δημοσιεύματα εφημερίδων πού πρόσκεινται οπαδικά στον Παναθηναïκό. Ηταν αποκυήματα φαντασίας και ουδέποτε συνέβησαν έτσι όπως αποδόθηκαν.

Τέλος, καυτηριάστηκε έντονα η ευαισθησία του κ. Αντωνακάκη όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για θέματα πού αφορούν άλλες ομάδες.

Η απόφαση τη3ς Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, μπορεί και να σημάνει το τέλος του συγκεκριμένου συνταξιούχου εισαγγελέα, ή ακόμα και το οριστικό τέλος ενός θεσμού ( «ποδοσφαιρικών εισαγγελέων» ) ο οποίος ουδέποτε έπεισε για την χρησιμότητά του, αλλά και για την αντικειμενικότητα των παρεμβάσεών του.
οlympiakos24

Δεν υπάρχουν σχόλια: