19.5.11

Η Μάνια αποφάσισε να πουλήσει την Ελευθεροτυπία...


Οι εκτιμήσεις του Φώτη Μπόμπολα ότι η Ελευθεροτυπία θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο τους επόμενους μήνες, δεν πέρασαν απαρατήρητες στην Ηλία Ηλιού.

Επιτελικά στελέχη της εφημερίδας που... ρωτήθηκαν σχετικά από συντάκτες, μετέφεραν εντελώς διαφορετικό κλίμα από τις συζητήσεις που έχουν με την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου.

Στα υψηλά κλιμάκια της Ελευθεροτυπίας, επικρατεί η άποψή ότι η Μάνια μπορεί να μην βρήκε επενδυτή ο οποίος θα εγγυηθεί και τη δική της παραμονή στην εφημερίδα, αλλά βρήκε αγοραστή και είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα: να πουλήσει την ιστορική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Μάνια έχει αντιληφθεί ότι διαθέτει ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο και δεν εμμένει στη θέση “την κρατάω ή την κλείνω”.

Η Ελευθεροτυπία- λένε, έχει μικρό δανεισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες (κάπου 40 εκατ. ευρώ) και ταυτοχρόνως διαθέτει μεγάλη... προίκα. Το 8ωροφο κτίριο της Ηλία Ηλιού και το πιεστήριο το οποίο παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητο. Χώρια ο τίτλος που αποτιμάται γύρω στα 10 εκατ. ευρώ.
Μετά από όλα αυτά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι... είναι πολλά τα λεφτά (Μάνια) για να κάνεις τρέλες...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: