19.5.11

Κουνελάκια για πάντα, αλλά ...ψηφιακά...


Το περιοδικό Playboy από σήμερα διαθέτει όλα του τα τεύχη, στον συνδρομητικό ψηφιακό ιστότοπο i.Playboy.com. Aν ακόμα κλαίτε τα τεύχη του Playboy που θα ήταν πια συλλεκτικά αν δεν είχε πετάξει συγχυσμένη η μαμά σας, σκουπίστε τα δάκρυα. Από σήμερα πληκτρολογώντας στον... υπολογιστή σας i.Playboy.com θα μπορείτε να φυλλομετράτε και τα 682 τεύχη του περιοδικού που κυκλοφόρησαν στα 57 χρόνια της ύπαρξης τους, από το πρώτο με την Μέριλιν Μονρόε μέχρι σήμερα.

Όσοι βέβαια θέλουν να ξανασυναντήσουν τα κορίτσια της νιότης τους θα πρέπει να πληρώσουν και τη σχετική συνδρομή, των 8 δολαρίων το μήνα ή τα 60 της ετήσιας συνδρομής.

Μέσα σε αυτή βέβαια συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα πρόσβασης στα άρθρα για τα οποία όλοι μας άλλωστε το αγοράζαμε. Και ίσως όχι άδικα αφού στο αρχείο τους υπάρχουν κείμενα των Τζον Απντάικ, Τζακ Κέρουακ, Χάντερ Τόμσον και Νόρμαν Μέιλερ, μαζί με συνεντεύξεις διασημοτήτων όπως ο Τζον Λένον, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ή ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ.

Η κίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του περιοδικού να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων του στην εποχή του διαδικτύου, φλερτάρωντας το νεαρότερο κοινό. Κάτι που στο παρελθόν προσπάθησε να κάνει δίνοντας γυαλιά 3D γυαλιά με τα οποία μπορούσε κανείς να δει τρισδιάστατη την ειδικά τυπωμένη κυρία του σαλονιού του ή φιλοξενώντας στο εξώφυλλο του τη μαμά του Μπαρτ Σίμσον, Μαρτζ.

Θα τα καταφέρει; Μάλλον όχι, αλλά έτσι τουλάχιστον όλα αυτά τα κορίτσια -αλλά κυρίως οι συνεντεύξεις- δεν θα χαθούν για πάντα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: