8.5.11

Εισβολή του στρατού σε πόλεις της Συρίας...


Άρματα μάχης εισέβαλαν σήμερα στην πόλη Τάφας κοντά στην Ντεράα της Συρίας, σύμφωνα με κατοίκους της πόλης. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου προχώρησαν σε συλλήψεις. Ο... στρατός εισέβαλε και στην πόλη Χομς, την ώρα που οι επιχειρήσεις στην Μπανιάς συνεχίζονται.

Τουλάχιστον οκτώ άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη των 30.000 κατοίκων νωρίς το πρωί.

Την Παρασκευή, χιλιάδες άτομα από την κοιλάδα του Χόραν, είχαν συγκεντρωθεί στην Τάφας, φωνάζοντας συνθήματα που ζητούσαν την παραίτηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι κάτοικοι δήλωσαν πως άκουσαν πυροβολισμούς και πως δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες εισέβαλαν σε σπίτια και συνέλαβαν νέους.

Ακόμα, ο στρατός της Συρίας εισέβαλε τα ξημερώματα σε συνοικίες της βιομηχανικής πόλης Χομς, στο κέντρο της Συρίας, και συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Μπανιάς, δηλώνουν υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι στρατιώτες, που έχουν λάβει θέσεις από την Παρασκευή με άρματα μάχης στο κέντρο της Χομς, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, εισέβαλαν σε πολλές συνοικίες, τον έλεγχο των οποίων έχουν οι αντικυβερνητικοί, όπως η Μπαμπ Σεμπάα και η Μπάμπα Αμρ.

Νωρίτερα, είχαν διακόψει την ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, σύμφωνα με ακτιβιστή.

Η ίδια πηγή δηλώνει ότι και από τις δύο συνοικίες ακούστηκαν πυρά βαρέων όπλων.

Η συριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Insan αναφέρει ότι 16 διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Χομς όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον μίας διαδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο στρατός εισέβαλε στην πόλη Μπανιάς, ένα από τα προπύργια των αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία.

Ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν κατήγγειλε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχουν διακοπεί στη Μπανιάς.

«Η πόλη είναι απομονωμένη από τον έξω κόσμο και στις νότιες συνοικίες, προπύργιο των αντικυβερνητικών, υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι στις ταράτσες των σπιτιών» είπε.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: