20.5.11

Υποχώρηση Μπόμπολα για τις ατομικές συμβάσεις...


Νερό στο κρασί του φαίνεται ότι έβαλε ο Φώτης Μπόμπολας σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στον Πήγασο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο, του γνωστοποίησε ότι ... κηρύττει “ανακωχή” και σταματάει ως το τέλος του μήνα την προσπάθεια να υπογραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες ατομικές συμβάσεις.

Στη συνέχεια, του γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συζητήσει για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η απόφαση του Φ. Μπόμπολα, ενδεχομένως να αποτελεί ελιγμό. Ο εκδότης το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιο μείωσης του κόστους με τη μείωση των μισθών των εργαζομένων.

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο για την απόφασή του εκτιμάται ότι έπαιξε η αποφασιστική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στον Πήγασο. Ελάχιστοι υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις και από αυτούς, οι περισσότεροι με το μαχαίρι στο λαιμό.

Πιθανολογείται ότι κάποιο ρόλο διαδραμάτισε και η στάση των εργαζομένων στον ΔΟΛ που – εμμέσως- προειδοποίησαν τον Σταύρο Ψυχάρη να μην προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση, ζητώντας του να αποδοκιμάσει, ως πρόεδρος της ΕΙΕΑ, την πρακτική του αντιπροέδρου του.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: