3.5.11

Ο Λάντεν πέθανε, ζήτω η Αλ Κάιντα!...


Του Νασιμ Αλατρας

«Αν η πορεία εξαρτιόταν από τον αρχηγό, σίγουρα στραβά αρμενίζουμε», γράφει ένας επισκέπτης ισλαμικής ιστοσελίδας σχολιάζοντας τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μέλος της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Σαουδική Αραβία και Υεμένη), μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι ... «αδελφοί μας στο Πακιστάν με τους οποίους επικοινωνήσαμε μας επιβεβαίωσαν την είδηση».
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο έσπευσε μετά τη δολοφονία να καλέσει τις ΗΠΑ να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, γιατί, όπως είπε, «μια βασική αιτία της βίας εξέλιπε» και πρόβλεψε ότι η απάντηση της Αλ Κάιντα θα είναι βίαιη στις χώρες όπου έχει ισχυρή παρουσία, όπως είναι το Πακιστάν και το Αφγανιστάν». Οι Ιορδανοί σαλαφιστές μοίραζαν καραμέλες για την ηρωική μαρτυρία του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Σε δηλώσεις του ο αρχηγός τους είπε ότι «η τζιχάντ συνεχίζεται μέχρι τη μέρα της κρίσεως». Το Κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Ιορδανία εξέφρασε επίσημα τη λύπη του για τη δολοφονία του Οσάμα, υπογραμμίζοντας ότι «το Κίνημά μας διαφωνούσε με τη μεθοδολογία του Οσάμα, αλλά παρέμεινε πιστός στις αρχές του και αγωνιζόταν αταλάντευτα εναντίον της πιο ισχυρής δύναμης στον πλανήτη». Το Ισλαμικό Κίνημα στο Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η δολοφονία του σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν σβήνει την οργή και το μίσος των μουσουλμάνων εναντίον των ΗΠΑ». Οι σαλαφιστές της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα jam-ibnbaz, καταδίκασαν τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν: «Αυτή η δολοφονία εντάσσεται στη μακρά λίστα των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι Αμερικανοί σταυροφόροι εναντίον των μουσουλμάνων». Το Κίνημα των Νέων Μουτζαχεντίν στη Σομαλία σε δηλώσεις του στο «Αλ Τζαζίρα» είπε μεταξύ άλλων ότι «λάβαμε το μήνυμα» και πρόσθεσε πως η «δολοφονία του Μπιν Λάντεν δεν είναι το τέλος του δρόμου... πολλοί άντρες πέθαναν κατ' αυτόν τον τρόπο» και συνέχισε: «η τζιχάντ συνεχίζεται».

Σε πολλές ιστοσελίδες παρατηρούνται προσεκτικά σχόλια και προειδοποιήσεις προς τους επισκέπτες να προσέχουν τα «αργοξυπνημένα φίδια» που πλασάρουν πληροφορίες και ειδήσεις και ψαρεύουν. Αρκετοί επισκέπτες στην ιστοσελίδα hanein κατακρίνουν τις φωνές που θέλουν εδώ και τώρα εκδίκηση στον αραβικό κόσμο, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι τώρα μιλούν οι πολίτες στον αραβικό κόσμο και δεν πρέπει να δώσουμε αφορμή στα σαθρά και ετοιμόρροπα καθεστώτα να επικαλούνται τις επιθέσεις εκδίκησης για να καταστείλουν τις επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο. Αλλοι ασχολούνται εκτενώς με τον ρόλο του Πακιστάν και το θεατρικό έργο που παίζει ο «προδότης πρωθυπουργός» και γράφουν ότι από σήμερα «ο φόβος πλανάται στα μέγαρα των κυβερνώντων της χώρας». Πολλοί ισλαμιστές χλευάζουν τους Αμερικανούς που πανηγυρίζουν «μια σημαντική νίκη έπειτα από τόσες ήττες στρατηγικής σημασίας σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Υεμένη κ.λπ.». Αλλος σχολιαστής στην ιστοσελίδα Αλ Μπουράγκ λέει στους Αμερικανούς «η δολοφονία του Οσάμα δεν είναι το τέλος των αποτυχιών σας... περιμένετέ μας». Αλλος γράφει σε μία από τις δεκάδες σελίδες στα φόρα που έχουν ανοίξει για το θέμα, ότι «η δολοφονία επαναφέρει πάλι την Αλ Κάιντα στην πρώτη γραμμή του μετώπου».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: