5.5.11

Με «λουκέτα» απειλούν οι βενζινοπώλες λόγω πλαφόν...


Με κλείσιμο απειλούν τα 30 από τα 80 πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν στην Κέρκυρα, μετά την επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης, καθώς όπως υποστηρίζουν οι πρατηριούχοι αγοράζουν σε τιμή υψηλότερη του πλαφόν. Οι πρατηριούχοι της Σάμου απειλούν επίσης με κλείσιμο που θα σημάνει αποκλεισμό του... νησιού.

Οι πρατηριούχοι ζητούν την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια τιμολόγησης, όπως προβλέπει το μέτρο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους 5 από τους 13 Νομούς.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Σάμου κ. Α. Χριστοδούλου δήλωσε ότι η τιμή που ορίστηκε για το νησί δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς το κέρδος δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποίησε την Τετάρτη τους βενζινοπώλες που δεν συμμορφώνονται με το πλαφόν ότι κινδυνεύουν με αυτόφωρο και πρόστιμο μέχρι και 1,5 εκατ. ευρώ.

Μόνον σε Χίο, Ευρυτανία και Φωκίδα συμμορφώθηκαν οι πρατηριούχοι και κατέβασαν την τιμή στο όριο του πλαφόν.Βάσει των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, το μεσημέρι της Τετάρτης τα ποσοστά συμμόρφωσης προς το πλαφόν στους υπόλοιπους νομούς, είχαν ως εξής:

- Σάμος: 0%, που σημαίνει ότι όλα τα πρατήρια του νησιού πωλούν πάνω από το πλαφόν!

- Κεφαλονιά: 31%

- Λέσβος:50%

- Δωδεκάνησα: 58.1%

- Κέρκυρα: 72%

- Κυκλάδες: 73%

- Ρέθυμνο: 83.3%

- Γρεβενά: 85.3%

- Έβρος: 87%

- Λασίθι: 94.5%

Δεν υπάρχουν σχόλια: