29.5.11

Το ΟΑΚΑ… εάλω;...


Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντιούνται, στις 22:00 (ΝΕΤ) στο δεύτερο τελικό Πρωταθλήματος και το ερώτημα είναι «το ΟΑΚΑ …εάλω»;

Οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα. Το... 1-0 στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό, δεν τους καθιστά απαραίτητα καλύτερη ομάδα, αλλά έχουν το πάνω χέρι. Είναι η ψυχολογία κυρίως που βαραίνει.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προκάλεσε την πρώτη εφετινή ήττα των «ερυθρολεύκων» και μάλιστα μέσα στο ΣΕΦ. Ο Παναθηναϊκός καλείται να πετύχει και την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο ΟΑΚΑ επί του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός καλείται να επαναλάβει ό,τι και στη κανονική περίοδο, να φέρει τη σειρά στο 1-1 και να πάρει εκείνος το ψυχολογικό προβάδισμα. Μπορεί ο Ολυμπιακός; Η απάντηση εύλογη: Μπορεί! Αρκεί ο Βασίλης Σπανούλης να αντέξει στην πίεση, που θα υποσ$τεί από 18.000 οπαδούς του «τριφυλλιού», που δεν τον περιμένουν με λουλούδια! Αρκεί ο Μίλος Τεόντοσιτς να προσγειωθεί, ή αλλιώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να του βάλει το «χαλινάρι», που δεν του έβαλε στο ΣΕΦ και «εν πολλοίς» αυτό το γεγονός στοίχισε.

Οι γηπεδούχοι δείχνουν σαφώς πιο ισορροπημένοι. Αν ο δεύτερος τελικός «αιωνίων» δεν πάει στην κόντρα και παιχτεί στην τακτική, ο «Ζοτς» έχει τα εφόδια για να κατακτήσει το 2-0 και βρεθεί μία ανάσα από τον τίτλο. Όχι άδικα ο Σέρβος τεχνικός εξεθείασε την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ και ζήτησε από τους οπαδούς του να επαναλάβουν την «ευρωπαϊκή συμπεριφορά τους» με Μπαρτσελόνα.

Ο αποπροσανατολισμός με ανόητες λεκτικές επιθέσεις κατά του αντιπάλου συνιστά πρακτική του χθες κι αυτό το ξέρει καλά ο «Ζοτς». Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να μπλοκάρει το σουτ του αντιπάλου. Να μην βρει ποτέ ο Ολυμπιακός λύσεις στην άμυνα, τουλάχιστον, κατά τις περιστροφές, γεγονός που προκάλεσε «εν πολλοίς» το μπλακ-άουτ στο ΣΕΦ.

Το πικ εν ρολ, η συνήθης μαγιά νίκης για τον Παναθηναϊκό, ειδικά όσο υπάρχει στο παρκέ η ηγετική φυσιογνωμία του Δημήτρη Διαμαντίδη, θα αποτελέσει για πολλοστή φορά το «όπλο» των γηπεδούχων. Και ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει καλά αυτό. Το είχε κάνει στο ματς της κανονικής περιόδου. Έχει καλύτερους ψηλούς από τον Παναθηναϊκό, έστω και δίχως τον Ράσο Νεστέροβιτς, που έλειψε πολύ στον πρώτο τελικό.

Γράψαμε όμως και παραπάνω. Εξαρτάται η επιτυχία του μοντέλου και η «άλωση» του ΟΑΚΑ από την ηρεμία του πολυτάλαντου Τεόντοσιτς, ο οποίος μπορεί μόνος του να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, ή να «σκοτώσει» την ομάδα του…
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: