25.5.11

Διαπομπεύσεις και πονοκέφαλοι...

Toυ Κοσμά Βίδου

Μετά τα εστιατόρια, τα κυβερνητικά κτίρια και τους δημόσιους χώρους (κινηματογράφους, θέατρα, μουσεία κ.λπ.) από τούδε και στο εξής απαγορεύεται το κάπνισμα και στα πάρκα και sτις παραλίες της Νέας Υόρκης. Τα τσιγάρα, βεβαίως, εξακολουθούν να πωλούνται ελεύθερα.

* Οι παραβάτες θα... τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 50 δολαρίων, σε περίπτωση που τους συλλάβει ένας από τους 200 αστυνομικούς που θα επιβλέπουν την τήρηση του μέτρου.

* Κόψτε το τσιγάρο, κόψτε και τον πονοκέφαλο: η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, κατασκευάστρια της ασπιρίνης, κυκλοφόρησε τη νέα εκδοχή του Νο1 παυσίπονου στον κόσμο.

* Η οποία εκδοχή (πάντα σε μορφή χαπιού) υπόσχεται ότι ανακουφίζει από τον πόνο δύο φορές πιο γρήγορα από την κλασική ασπιρίνη. Την έχουμε ανάγκη, βεβαίως - βεβαίως, ειδικά τώρα που ένεκα οικονομικής δυσπραγίας και γενικής μιζέριας οι πονοκέφαλοι έχουν πολλαπλασιαστεί.

* Για όσους θέλουν να γνωρίζουν λεπτομέρειες: η νέα ασπιρίνη είναι προϊόν επαναστατικής τεχνικής που προβλέπει τον τεμαχισμό των σωματιδίων του ακετυλοσαλυκιλικού οξέος σε τμήματα που είναι δέκα φορές μικρότερα, με αποτέλεσμα να απορροφώνται γρηγορότερα και ευκολότερα από τον οργανισμό.

* Προσοχή: αν τα χρόνια που έχουν περάσει τα φέρετε στους ώμους σας με κόπο, προτού στραφείτε στη λύση του πλαστικού χειρουργού, δοκιμάστε το φαρμακείο της φύσης: μύρτιλα, ρόδια, σπανάκι, μαύρη σοκολάτα, τομάτα, γιαούρτι, καρύδια, ακτινίδια, γλυκοπατάτες, καρότα, κολοκύθες και σόγια είναι οι μαγικές τροφές που μας χαρίζουν λάμψη.

* Βρε καλώς τα τα παιδιά! Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ με τρεις αστροναύτες προσεδαφίστηκε με ασφάλεια στο Καζακστάν. Αραγε, δεδομένης της κατάστασης στον πλανήτη Γη, το σκέφτηκαν καλά προτού επιστρέψουν;

***

Κύριε διευθυντά.

Αν κατά τον συγγραφέα - δημοσιογράφο Αμβρόσιο Μπιρς «δίκη είναι ένας “μηχανισμός” στον οποίο μπαίνεις γουρούνι και βγαίνεις λουκάνικο» στην περίπτωση του Ντομινίκ Στρος-Καν (στο σκίτσο) η κρεατομηχανή επιτελεί το αποτρόπαιο έργο της από τα πρώτα δευτερόλεπτα της σύλληψής του, έχοντας κάνει ήδη κιμά τον (κατηγορούμενο για βιασμό) άνδρα. Και συνεχίζει να τον πολτοποιεί: Αυτό επιβεβαιώνει η αποκάλυψη ότι βρέθηκε σπέρμα του Στρος Καν στον γιακά του πουκαμίσου της καμαριέρας που τον κατηγορεί για βιασμό. Και έρχομαι τώρα εγώ, που είχα αποφασίσει να μη σχολιάσω την περιπέτειά του ως τη στιγμή που θα αποφαινόταν η Δικαιοσύνη, να αναφωνήσω: έλεος με τη διαρροή των ανατριχιαστικών και αηδιαστικών λεπτομερειών, οι οποίες σε μια στοιχειωδώς σοβαρή κοινωνία θα έπρεπε να αφορούν μόνο τους δικαστές και τους ενόρκους! Και να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για το εξευτελισμό ενός ανθρώπου που μπορεί να μη μου ήταν ποτέ συμπαθής (και σε εμένα και σε πολλούς άλλους) αλλά και που δεν μπορεί να πληρώνει τώρα την επωνυμία του (όποιο και αν είναι το έγκλημά του) με την αποτρόπαια περιφορά - διαπόμπευσή του σε όλη την υφήλιο_ τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει αποδειχτεί η ενοχή του. Επιτέλους, αν το δικαστήριο προστατεύει την καταγελούσα θα πρέπει να προστατεύει και τον καταγγελλόμενο. Μιλάμε για τις στοιχειώδεις αρχές της Δημοκρατίας.

Μετά εκνευρισμού

Πανδώρα
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: