23.5.11

Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει ποτέ το χρέος της ...


Βέβαιος για το ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν θα καταφέρουν σε κάνενα σημείο να αποπληρώσουν το χρέος τους, εμφανίζεται σε σημερινό του άρθρο στην Wall Street Journal ο Ίρβιν Στέλτζερ.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τη χώρα μας, υπογραμμίζει πως... το πιθανότερο είναι να αποπληρώσει τα ομόλογά της στο 25% της σημερινής τους αξίας (σ.σ. θα προχωρήσει σε hair cut 75%), ενώ τονίζει πως υπάρχει ο κίνδυνος το χρέος να μην πληρωθεί σε ευρώ, αλλά σε δραχμές, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποφύγει την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Αναφέρει ακόμη ότι όποιος όρος κι αν χρησιμοποιηθεί «ανασχεδιασμός», «ήπια αναδιάρθρωση», «εθελοντική αναδιάρθρωση» ή οτιδήποτε άλλο, πρόκειται πάντα περί χρεοκοπίας. «Και αν η μετονομασία της χρεοκοπίας επιτρέπει στις τράπεζες να συνεχίσουν να εμπορεύονται τους ελληνικούς τίτλους στις αναγραφόμενες τιμές τους, ας είναι, αργά η γρήγορα η πραγματικότητα θα αποκαλυφθεί όπως συνέβη και με τις ανήθικες κυβερνήσεις που τώρα βρίσκονται στο έλεος των Ευρωπαίων ευεργετών τους», επισημαίνει.

Τέλος, ότι χώρες όπως η Ελλάδα αντιμετωπίζουν κρίση φερεγγυότητας και όχι ρευστότητας και εν προκειμένω ο μηχανισμός στήριξης αποτελεί λανθασμένη θεραπεία για την «ασθένειά» τους, παρατείνοντας την περίοδο μέχρι τη σωστή «διάγνωση».

«Η νέα διάγνωση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή οι χώρες αυτές είναι αφερέγγυες. Πράγματι, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους βραχυπρόθεσμους στόχους των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα», ολοκληρώνεται το άρθρο.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: