18.5.11

«Τσεκούρι» στο Δημόσιο συστήνει ο Τόμσεν της τρόικας...


Επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, τονίζοντας ότι η χώρα οφείλει «να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, επέμεινε στη σμίκρυνση του δημόσιου τομέα και εκτίμησε ότι ... σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής κινδυνεύει να "εκτροχιαστεί". Επέμεινε δε για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας και στο μισθολογικό πλέγμα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Πολ Τόμσεν προέβλεψε ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει τουλάχιστον κατά 1% τις αρχικές προβλέψεις του Μνημονίου, ενώ προειδοποίησε ότι χωρίς την επιταχύνση των μεταρρυθμίσεων το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα υποχωρήσει οριακά μόνο κάτω από το 10% του ΑΕΠ.

Αν και επισήμανε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αποδώσει μέχρι στιγμής κάποια αποτελέσματα, τόνισε ότι τα "εύκολα για την ελληνική κυβέρνηση τελείωσαν" και ότι θα πρέπει από εδω και πέρα να προχωρήσει σε "δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: