6.5.11

Μπινελίκια ...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ και το λαϊκό άσµα, «δεν µετανιώνω…». Αν ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης συναντούσε ξανά τον Ιωάννη Κοραντή στον διάδροµο έξω από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αµυνας της Βουλής πάλι τα ίδια θα του έλεγε. ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ∆ίκαιο υπάρχει ο... όρος βρασµός ψυχικής ορµής. Αντιθέτως, στην πολιτικήόλα γίνονται εκ προµελέτης. Υπάρχουν, βεβαίως, εξαιρέσεις. Οπως το «σπάσε, φτωχοµαλ…α» που είπεο Νικολά Σαρκοζί σε κάποιον στον οποίο αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του στην ετήσια αγροτική έκθεση που γίνεται στο Παρίσι. Ο γάλλος πρόεδρος έπεσεθύµα της κουλτούρας του Youtube. Με αποτέλεσµα να ζητήσει µετά συγγνώµη. Σε παλαιότερες εποχές, τα µπινελίκια που κατέβαζε, ας πούµε, ο αµερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, ως γνήσιος Τεξανός, ήταν της κατηγορίας «verba volant», δηλαδή έπεα πτερόεντα.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ «στόλισε» τον Κοραντή εκτός κοινοβουλευτικής αίθουσας. Ας µην είµαστε όµως υποκριτές. Η πολιτική µας ζωή είναι εδώ και καιρόακατάλληλη για ανηλίκους. Ο ΑλέκοςΑλαβάνος είχε πει«νονό» στην Ολοµέλεια τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραµανλή.

Οσο για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τουςβουλευτές του ΛΑΟΣ, τα στόµατά τους δεν στάζουν µέλι τόσο στη Βουλή όσο και στην τηλεόραση. Πιο πρόσφατο παράδειγµα µια πρωτοφανής – από πλευράς φραστικής παραβατικότητας – αντιπαράθεση µε τον ΣΥΡΙΖΑ για την Υπατία. Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ θεώρησε ειρωνική την «καληµέρα» του Κοραντή. Ηρθε την επαύριοτης επίθεσης εναντίον του από το ΛΑΟΣ για τα υποβρύχια. Και έπειτα από ενάµιση χρόνο όπου ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ δεν είχε ανταλλάξει ούτε φράση µαζί του. Στη Ν.∆. επιµένουν ότι ο Κοραντής ζήτησε και δεν πήρε µια θέσηστο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Σεπτέµβριοτου 2009, οπότε πήγε στον ΛΑΟΣ. Το ενδιαφέρον είναιότι δεν θεωρούν µόνο στη Ν.∆. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ ότι η είσοδος Κοραντή στη Βουλή σπάει τον άγραφο κανόνα που θέλει τον διοικητή της ΕΥΠ να µην πολιτεύεται. Και ότι ο Καρατζαφέρης τον ήθελε µαζί τουστα έδρανα ως φόβητρο γι’ αυτά που τάχαήξερε. Εξ ου και οΒαγγέλης βρήκε υποστηρικτές στη συµπολίτευση.

ΒΡΗΚΕ επίσης ρόλο και τον Αντώνη Σαµαρά στο τηλέφωνό του. Η Συγγρού έψαχνε κάποιον να τα βάλει µε τον Καρατζαφέρη. Το πρόβληµά της τοέλυσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στοχοποιώντας έναν Μεϊµαράκη πουέκανε τον Κιγκινάτο στον κήπο του Ινστιτούτου Καραµανλή και δεν ήταν καν βέβαιο ανθα ξανακατέβαινε στη Β’ Αθηνών στις επόµενες εκλογές. Τώρα, βεβαίως, θα κατέβει!

ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ «δεν απολογούµαι, δεν παραπονούµαι», ο «Βαγγέλας» δηλώνει ότι καλύτερα αλήτης παρά κλέφτης. Το ερώτηµα είναι αν ο Σαµαράς θα τον επιλέξει για σύµµαχο το 2011 όπως ο Καραµανλής το 2001. Το βέβαιο είναι πως το Μνηµόνιο έκανε το κράξιµο στοιχείο της δηµόσιας ζωής όχι µόνο στις ταβέρνες αλλά και στους διαδρόµους της Βουλής.
Αγιογραφίες από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: