26.5.11

Έληξε η ένταση έξω από το υπ. Υγείας...


Έληξε πριν λίγο η συγκέντρωση που ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας. Πιο πριν, μέλη του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων της Αθήνας στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο κτίριο ήρθαν... αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, τα οποία προκειμένου να τους απωθήσουν έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι βρίσκουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο να προσεγγίσουν τους αρμόδιους υπουργούς, γεγονός που πυροδοτεί όλο και περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους.

Ωστόσο, νωρίτερα ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης έκανε την εμφάνισή του στο υπουργείο, καθυστερημένα και σήμερα, ζητώντας να συναντηθεί με την επιτροπή των εργαζομένων. Αγανακτισμένα και ενοχλημένα τα μέλη από την επίθεση και την αντιμετώπιση των ΜΑΤ αρνήθηκαν, σημειώνοντας ότι δέχονται να συνομιλήσουν μαζί του, παρά μόνο όταν αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το σημείο.

Τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων της Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση από το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις περικοπές σε νυχτερινά και υπερωρίες αλλά και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην οδό Αριστοτέλους και την οδό Μάρνης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: