3.5.11

Δεν ξαναέρχεται ο Ντερόουζε-Νέος επικεφαλής για την Κομισιόν στην τρόικα...


Ο Σερβάας Ντερόουζε θα συνεχίσει να έχει τον κεντρικό έλεγχο και την εποπτεία των αποστολών και των ομάδων που θα κατεβαίνουν στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσει όμως την τεχνογνωσία που απέκτησε με τις χώρες του Νότου και για το πρόγραμμα της Πορτογαλίας. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αμαντέου Αλταφάζ, σε... ερώτημα σχετικά με την κάθοδο στην Ελλάδα του κ. Μορς, ως νέου επικεφαλής.

Η πλήρης απάντηση του Αμαντέου Αλταφάζ:

“Ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν κατά την επικείμενη ελεγκτική συνεδρία στην Ελλάδα θα είναι ο κ. Ματτίας Μορς. Ο κ. Μορς, που είναι Γερμανός, κατά το τρέχον διάστημα είναι διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομιών των Κρατών Μελών υπό την γενική Διεύθυνση Οικονομικών (DG ECFIN).

Έχει εκτεταμένη εμπειρία από προγράμματα οικονομικής βοήθειας σε κράτη μέλη της Ένωσης και στο παρελθόν έχει υπάρξει επικεφαλής αποστολής μεταξύ άλλων και στις Ρουμανία Λεττονία και Ουγγαρία.

Η αλλαγή του επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα είναι μέρος μιας ευρύτερης ανακατανομής αρμοδιοτήτων στο εσωτερικό της DG ECFIN. Ο κ. Σερβαάς Ντερόουζε, ο προηγούμενος επικεφαλής, θα συνεχίσει να εποπτεύει την ομάδα που έχει αναλάβει την Ελλάδα με την λειτουργία του ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Υπό τα νέα του καθήκοντα θα εποπτεύει παράλληλα και τις αποστολές σε άλλα κράτη μέλη όπως η Πορτογαλία.

Ο κ. Κρούγκερ, που ήταν επικεφαλής της πρόσφατης τεχνικής αποστολής στην Ελλάδα έχει πλέον διοριστεί επικεφαλής της κοινοτικής αποστολής στην Πορτογαλία.”

Η είδηση από τις Βρυξέλλες έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τη Realnews που με δημοσίευμά της στις 26 Μαρτίου με τον τίτλο «Ο καθηγητής κουράστηκε» αποκάλυψε ότι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τρόικα Σ. Ντερόουζε δεν ήθελε να ξαναέρθει για ελέγχους στην Ελλάδα.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: