23.5.11

Τουριστικό αξιοθέατο το διαμέρισμα του Ντομινίκ...


Την ώρα που κάθε κίνηση του Στρος Καν καταγράφεται μέσω ενός ειδικού βραχιολιού παρακολούθησης που είναι τοποθετημένο στον αστράγαλό του, το νέο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο.

Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να φωτογραφηθούν με φόντο το Empire Building κοντά στο... Σημείο Μηδέν, όπου διαμένει ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ.
Κι ενώ ο δικηγόρος του Στρος Καν θεωρεί ότι ο πελάτης του θα απαλλαγεί των κατηγοριών για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση, νέες κατηγορίες ροζ περιεχομένου βλέπουν το φως της δημοσιότητας:

Ο Στρος Καν άσκησε βία σε μία παντρεμένη διοικητική υπάλληλο του ΔΝΤ προκειμένου να προβεί σε ερωτική πράξη, υποστηρίζει πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ σε συνέντευξή του στη Σάντεϊ Τέλεγκραφ.
Δύο υπάλληλοι του ξενοδοχείου Sofitel κατέθεσαν στους ανακριτές ότι τους έκανε άσεμνες χειρονομίες κατά τη διάρκεια της παραμονής του.
Ενώ ο Στρος Καν ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ, ένας αξιωματούχος έδωσε «φακελάκι» σε γυναίκα που εργαζόταν σ' έναν άλλον οργανισμό στην Ουάσιγκτον για να διασφαλίσει ότι θα κρατήσει το στόμα της κλειστό σχετικά με την ανάρμοστη σχέση τους.

Την ώρα που ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπάφμαν, δηλώνει σε ισραηλινή εφημερίδα ότι ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν, ανακοίνωσε χθες ότι το Παρίσι θα δεχόταν ένα αίτημα να εκτίσει την ποινή του εκεί ο Στρος Καν σε περίπτωση καταδίκης του.

«Είναι προφανές ότι, αν ο Στρος Καν καταδικαζόταν και ζητούσε να έρθει στη Γαλλία, η κυβέρνηση του Παρισιού θα στήριζε το αίτημά του», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και στην εφημερίδα Λε Παριζιέν.

Με βάση συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ, ένας Γάλλος υπήκοος ο οποίος καταδικάζεται μπορεί να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στη Γαλλία.

Ο δικηγόρος του Στρος Καν, ο οποίος επέστρεψε χθες το βράδυ από το Ισραήλ στη Ν. Υόρκη, δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος για έναν μακρύ αγώνα, αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά έδειξε ενοχλημένος από δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ φέρεται να έχει εξάρτηση από το σεξ, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.
ETHNOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: