22.5.11

Ο Στρος Καν γνώρισε τους γείτονες...


Οι γείτονες του Στρος Καν τον γνώρισαν και τον καλοδέχτηκαν στο κτίριο της οδού Μπρόντγουεϊ και κάνουν λόγο για «ok τύπο». Ειδικά ο 26χρονος χάκερ Andrew Auernheimer, ο οποίος γνωρίζει καλά τη διαδικασία της κατ’ οίκον κράτησης.

«Ο DSK μένει στον... τέταρτο όροφο. Στο κτίριο είμαστε άλλα 8-9 άτομα στην ίδια κατάσταση» δήλωσε στην New York Post. «Τον είδα που ήρθε, φρουρούμενος, και τρέχοντας στο διάδρομο τον κάλεσα και του σύστησα μερικούς ανθρώπους... Νομίζω πως είναι παρεξηγημένος από το κοινό» είπε.

Ο 26χρονος χάκερ γνωρίζει καλά πόσο κακό μπορεί να κάνει η κακή δημοσιότητα. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος το Φεβρουάριο με εγγύηση 50.000 δολάρια, έπειτα από καταγγελίες της ΑΤ&Τ για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ταμπλέτα iPad.

«Δεν θέλω να πω ότι τον έχουν παγιδεύσει, όμως φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλα στοιχεία στην υπόθεση. Θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο μαζί του για το θέμα, αν και είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου πει...» είπε.

Ο Στρος Καν "έψαχνε την αγάπη..."

Ο δικηγόρος Μπέντζαμιν Μπράφμαν, από την πλευρά του, επιμένει πως ο πελάτης του θα αθωωθεί. Ωστόσο νεότερες λεπτομέρειες των ωρών που προηγήθηκαν της επίθεσης στην καμαριέρα, μάλλον θα φέρουν την υπεράσπισή του σε δύσκολη θέση...

Κι αυτό γιατί, με το έκανε check in στο ξενοδοχείο Sofitel, ο Στρος Καν ...«έψαχνε την αγάπη» - ή τουλάχιστον τη δική του εκδοχή για την «αγάπη», όπως αναφέρουν νεότερα δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων: με το που ανέβηκε στη σουίτα Νο 2806, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στη ρεσεψιόν για να καλέσει την κυρία που απάντησε στο τηλέφωνο, για να του κάνει παρέα "για ένα ποτό στο δωμάτιό του". Εκείνη αρνήθηκε και μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να το καταθέσει...

Αισιόδοξος ο δικηγόρος

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη φιλελεύθερη ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες του.

"Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι από την έρευνα, ο Στρος Καν θα απαλλαγεί. Με έχει εντυπωσιάσει πολύ. Παρά τις περιστάσεις, κρατάει γερά", επέμεινε. "Δεν είναι ευτυχής που κατηγορείται για πράξεις που δεν διέπραξε" είπε ακόμη ο 62χρονος Μπράφμαν.

Ρεκόρ τα 6 εκατ. δολάρια της εγγύησης

Σε κάθε περίπτωση τα 6 εκατ. δολάρια που αναγκάστηκε να καταθέσει ως εγγύηση ο ατιμασμένος οικονομολόγος προκειμένου να αποφυλακιστεί, αποτελούν ρεκόρ για τα δικαστικά χρονικά της Νέας Υόρκης. Μέχρι στιγμής, μόνο οι Bernard Madoff και Dennis Kozlowski έχουν καταθέσει μεγαλύτερα ποσά –και συγκεκριμένα 10 εκατ. δολάρια...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: