3.5.11

Στον "αέρα" οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ...


Μείζον θέμα αλλά και σημαντικές κοινωνικές αναταράξεις προκαλούνται από την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να διακόψει για μια ακόμη φορά τη χορήγηση σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Με... σημερινές τους ανακοινώσεις οι ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ εκφράζουν ανοικτά την αγωνία τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περίθαλψη φθάνοντας στο σημείο να αποκαλούν «βεντέτα» τη διαμάχη μεταξύ υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΣΕΕ υπογραμμίζει πως αντιλαμβάνεται απόλυτα τη δικαιολογημένη αγωνία των φαρμακοποιών για την κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς, ωστόσο δε θα πρέπει αυτή η «βεντέτα» ανάμεσα σε Φαρμακοποιούς και Υπουργείο να έχει ως θύματα τους απλούς ασφαλισμένους, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη δυσπραγία των ταμείων τους.

«Είναι ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μην διαμορφώνονται συνθήκες απόλυτης σύγκρουσης και να αναζητούνται, καλή τη πίστει, λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Το κόστος οποιασδήποτε κινητοποίησης δε θα πρέπει να μετακυλύεται στις «πλάτες» των ήδη πληττόμενων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων εμπόρων και των οικογενειών τους.

Γι’ αυτό το λόγο, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους συναδέλφους μας τους φαρμακοποιούς να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση, ώστε να συμβάλουν με τη σειρά τους στη διαμόρφωση ενός κλίματος αλληλεγγύης και αμοιβαίας συνεννόησης.

Η ΕΣΕΕ, τηρώντας την πάγια θέση της να μην ενθαρρύνει κοινωνικούς αυτοματισμούς, προτείνει στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προχωρήσει στη σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σε όσους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη φαρμακευτική περίθαλψη 300.000 οικογενειών ασφαλισμένων εμπόρων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: