18.5.11

Χωρίς προβλήματα οι φοιτητικές εκλογές...


Από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες οι φοιτητές στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να αναδείξουν τους νέους εκπροσώπους τους στις φοιτητικές παρατάξεις.

Το ζητούμενο για τους φοιτητές είναι η... συμμετοχή. Γι' άλλη μία χρονιά, ο μεγάλος φόβος δεν είναι «οι άλλοι», αλλά η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, οι οποίες θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου σε όλα τα ιδρύματα, εκτός και αν υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να ψηφίσουν.

Όπως εκτιμούν όμως οι φοιτητές, οι περισσότεροι πηγαίνουν να ψηφίσουν τις πρώτες απογευματινές ώρες, έτσι το πρωί, δεν αναμένεται να υπάρχει ούτε καν χαρακτηριστικό δείγμα για τη συμμετοχή.

Οι κυριότερες παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές πρόσκεινται στη Ν.Δ., στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ και στον Συνασπισμό. Πολλά είναι τα «σχήματα», ιδιαίτερα στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που ελπίζουν, εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο κλίμα, να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν «κατεβαίνουν» σε όλες τις σχολές και τα Πανεπιστήμια. Το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών στις εκλογές εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, στις 10:00 μ.μ
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: