19.5.11

Νέα δίκη σήμερα για την εγγύηση Στρος Καν...


Νέα ακρόαση της αίτησης αποφυλάκισης με την καταβολής εγγύησης ύψους 1 εκατομ. δολαρίων από τον Ντομινίκ Στρος Καν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, τη δική της... εκδοχή κατέθεσε στους ενόρκους η 32 χρονη καμαριέρα, χήρα και μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού, για τη σεξουαλική επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Ναι, οριστικά θα υπάρξει ακρόαση του αιτήματος καταβολής εγγύησης αύριο (σσ. σήμερα)», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του Γραφείου της Εισαγγελίας της Περιοχής του Μανχάταν, Ερίν Ντούγκαν στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Απαρηγόρητη και σοκαρισμένη είναι η καμαριέρα του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Τζέφρι Σαπίρο, ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι δέχτηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, όπως άφησε να εννοηθεί δικηγόρος του.

Ο Σαπίρο πρόσθεσε ότι η 32χρονη γυναίκα δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο άνδρας τον οποίο κατηγορούσε και ότι το έμαθε μια μέρα μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τον Σαπίρο, η γυναίκα ξαναείδε την κόρη της και τώρα οι δυο τους βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.

Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel κατάγεται από την Γουϊνέα στη Δυτική Αφρική από όπου και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια. «Δεν είχε ιδέα για ποιος ήταν ούτε και είχε οποιεσδήποτε προγενέστερες συναλλαγές μαζί του» τόνισε ο Σαπίρο, που εξειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν σωματικές βλάβες.

«Ένας φίλος της της τηλεφώνησε και την ρώτησε αν είχε καθόλου ιδέα ποιος ήταν ο άνθρωπος που της προσπάθησε να τη βιάσει», είπε χαρακτηριστικά ο Σαπίρο.

«Όταν οι ένορκοι θα ακούσουν τη μαρτυρία της και θα την δουν, όταν τελικά θα μπορέσει να διηγηθεί την ιστορία της δημόσια», θα αντιληφθούν ότι «οι ισχυρισμοί τους για συναινετική σεξουαλική συνεύρεση ή για ραντεβού, είναι ψευδείς», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Δεν υπάρχει τίποτα το συναινετικό σε αυτό που συνέβη σε εκείνο το δωμάτιο του ξενοδοχείου», επέμεινε ο δικηγόρος.

Η δίκη του Ντομινίκ Στρος Καν, αν διεξαχθεί, θα είναι «δίκαιη», δήλωσε σήμερα ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς, μέλος της δικαστικής επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας την ώρα που οι εικόνες του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με χειροπέδες, έχουν προκαλέσει σοκ στη Γαλλία.

«Πιστεύω ότι θα έχει μια δίκαιη αντιμετώπιση, γιατί αυτό είναι δική μας ευθύνη. Οποιοσδήποτε στις ΗΠΑ, που κατηγορείται για τέτοιου τύπου εγκληματικές πράξεις, δικαιούται να έχει μια δίκαιη δίκη, και αυτό θα συμβεί και με τον Ντομινίκ Στρος Καν», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: