25.5.11

«Επιστροφή στην δραχμή» το διακύβευμα του δημοψηφίσματος...


Παρά το γεγονός πως σήμερα, μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το... δημοψήφισμα, τουναντίον και σύμφωνα με... αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκέφτεται ιδιαίτερα να πράξει αυτό που τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος! Και μάλιστα αναζητείται ήδη η φόρμουλα που θα απαιτηθεί, με την «επιστροφή στην δραχμή» να είναι το βασικότερο σενάριο ως ερώτηση προς τον ελληνικό λαό!

Άλλωστε, αυτό άφησε να εννοηθεί και Ευρωπαία Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη όταν είπε τα εξής: «Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».


Πιο συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ φούντωσαν οι φήμες περί δημοψηφίσματος, αν και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, σχετική αναφορά είχε γίνει και στην μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Δευτέρα, με τον Γιώργο Παπανδρέου μάλιστα να έχει ανοίξει ο ίδιος την σχετική συζήτηση, συνδέοντας το με τις θεσμικές αλλαγές που θεωρεί αναγκαίες για το Σύνταγμα.

Μάλιστα, έδωσε εντολή στους υπουργούς να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους και όλα θα συζητηθούν ξανά κατά την επιστροφή του από την Γαλλία, όπου βρίσκεται ήδη για την συνέλευση του ΟΟΣΑ.

Όπως προαναφέρθηκε στον πρόλογο, στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τους τρόπους και βεβαίως την..., διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, όπως και το βασικό ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικότερο σενάριο θέλει την... επιστροφή της δραχμή να τεθεί υπόψην του Ελληνικού λαού, ενώ χάνει έδαφος η προοπτική να ζητηθεί η έγκριση από τους πολίτες το νέο Μνημόνιο, εφόσον συµφωνηθεί με την τρόικα η νέα χρηµατοδότηση της χώρας µε 60 δισ. ευρώ.

Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Μια τέτοια... προοπτική, θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα, την ίδια στιγμή που σήμερα ακούγονται ξανά τα σενάρια των πρόωρων εκλογών...
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: