19.5.11

ΕΡΤ του '70...















Μούχλα, προϊστορικό τηλεοπτικό στήσιμο, από άμβωνος λόγοι και λογίδρια παρουσιαστών και προσκεκλημένων...
Τηλεόραση από το παρελθόν. Την εποχή της νηπιακής της ηλικίας (αν και τότε υπήρχε, και ένας Φρέντυ Γερμανός και δυο - τρεις άλλοι).
Τhree NET, η νέα εκπομπή. Ζούλας, Πολίτης και Μαχαίρας. Τρεις παρουσιαστές για 13 και πλέον καλεσμένους σε σχήμα μη λειτουργικό, χωρίς καμία χημεία μεταξύ τους και στημένοι σαν να ΄χουν καταπιεί μπαστούνια στα σκαμπό τους.
Τα... σκηνικά προϊστορικά. Η σκηνοθέτης να παίζει μπιρίμπα στο κοντρόλ και ν' άλλάζει τα πλάνα – φαίνεται είχε επηρεαστεί από τον Αγγελόπουλο που ήταν στο δελτίο - αργά, νωχελικά κι όποτε το θυμόταν.
Άνευρη συζήτηση χωρίς ένα μάγκα παρουσιαστή που να τη παίρνει πάνω του και να της δίνει ρυθμό και ζωντάνια.
Βέβαια κάτω από αυτές τις συνθήκες κάποια ενδιαφέροντα πρόσωπα από τους καλεσμένους ήταν ασφυκτικά πιεσμένα και με ελάχιστα περιθώρια να διακριθούν ή και να λάμψουν, όπως σε άλλο χώρο και κάτω από άλλες συνθήκες τηλεοπτικής παρουσίασης θα μπορούσαν.
Δεν λέμε για το Κοκκαλάκη, το δήμαρχο και μια εγκληματολόγο που όπου και να τους βάλεις λόγους από άμβωνος θα εκφωνούν. Όπως κι οι παρουσιαστές που κινήθηκαν στην ίδια συντηρητική γραμμή με απείρου κάλλους λογίδρια και πεπαλαιωμένο στυλ στησίματος.
Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: