2.5.11

200.000 Έλληνες, θύματα των χάκερ του PlayStation Network...


Στους 200.000 υπολογίζονται οι Έλληνες που είχαν καταχωρίσει τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους στο PlayStation Network, το οποίο «ξεκλείδωσαν» χάκερ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ... online πλατφόρµα PlayStation Network παραµένει εκτός λειτουργίας για 13η ηµέρα ενώ η Sony ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ότι µέρος των υπηρεσιών του δικτύου θα επανέλθει «εντός της εβδοµάδας».

«Ζητούµε συγγνώµη που προκαλέσαµε µεγάλη ανησυχία και ταλαιπωρία στους χρήστες µας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Sony, Καζούο Χιράι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στη χώρα μας, φαίνεται ότι αρκετοί χρήστες είχαν δηλώσει τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους.

Σύμφωνα με δήλωση στελέχους της Sony Ελλάς, που επικαλούνται «Τα Νέα» οι Έλληνες χρήστες της υπηρεσίας που είχαν καταχωρίσει τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών ανέρχονται σε περίπου 210.000.

Η Sony ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει απόδειξη» ότι τα στοιχεία αυτά έχουν κλαπεί, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόµενο.

Οπως αποκαλύφθηκε, οι απόρρητες πληροφορίες 77 εκατοµµυρίων πελατών της εταιρείας από όλο τον κόσµο – µεταξύ αυτών ονόµατα, διευθύνσεις και ενδεχοµένως αριθµοί πιστωτικών καρτών – περιήλθαν στην κατοχή άγνωστων χάκερ.

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα η Visa ανακοίνωσε ότι θα «καλύψει» τους πελάτες της σε περίπτωση παράνοµης χρήσης των καρτών τους. «Οι κάτοχοι καρτών που είναι αθώα θύµατα απάτης θα πάρουν τα χρήµατά τους πίσω, σύµφωνα µε τους όρους της τράπεζάς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πάντως, αρκετοί χρήστες δήλωσαν ότι ακύρωσαν προληπτικά τις πιστωτικές τους κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: