27.11.10

Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup...


Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συνεδριάσουν την Κυριακή στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν για το σχέδιο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ιρλανδία, ανέφερε ανώνυμη πηγή στο Παρίσι.

"Αυτές οι συναντήσεις, γύρω από ένα τραπέζι, των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup ζητήθηκαν από την Κριστίν Λαγκάρντ", την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς ...
αρχικά είχε συμφωνηθεί μία απλή τηλεδιάσκεψη, ανέφερε η ίδια πηγή.
Την Κυριακή για το θέμα της Ιρλανδίας
Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις προς την Ιρλανδία να υπογράψει το μνημόνιο με την τρόϊκα, καθώς η Ιρλανδική κρίση προκαλεί τριγμούς στην Ιβηρική χερσόνησο, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τον πυρήνα της ευρωζώνης.

Οι πιέσεις των αγορών κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει αντιφατικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, που με τη σειρά τους εντείνουν περαιτέρω την νευρικότητα στις αγορές προκαλώντας φαύλο κύκλο.

Εν τω μεταξύ, Πορτογάλοι πολιτικοί αναλυτές αρνούνται κατηγορηματικά τις πιέσεις – που σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν ασκούνται μόνο από τις αγορές αλλά επίσης από την ΕΚΤ και ορισμένα κράτη- για προσφυγή της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης,

Την Παρασκευή, πάντως, το Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε τον προϋπολογισμό λιτότητας του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: