10.11.10

Το «πράσινο σκουλήκι» και οι αγροτοσυνδικαλιστές


ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Αλλο αγροτοσυνδικαλιστής και άλλο δήμαρχος. Δύο γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές του θεσσαλικού κάμπου, οι κκ. Αθ. Κοκκινούλης και Αθ.Νασίκας, και ένας πράσινος συνδικαλιστής, πρώην πρόεδρος μάλιστα της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο κ. Ν.Λιόλιος, υποψήφιοι δήμαρχοι σε δήμους της Θεσσαλίας και της Λαμίας, ευελπιστώντας στη...


στήριξη των αγροτών, δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Τουλάχιστον από τον πρώτο γύρο: «Τους έφαγε το πράσινο σκουλήκι» λένε πολλοί στον Κάμπο. Ο κ. Κοκκινούλης- οποίος ήταν πάλι δήμαρχος Πλατυκάμπου το 1998- λέει ότι αυτή τη φορά κατέβηκε ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Κιλελέρ, χωρίς τη στήριξη της ΝΔ, την οποία, λέει πάλι, δεν την επιδίωξε. Επέλεξε για τον συνδυασμό του το όνομα «Μαρίνος Αντύπας »- του μεγάλου οραματιστή και αγωνιστή του αγροτικού ζητήματος- προφανώς για να προσελκύσει ψηφοφόρους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Ο ίδιος πάντως λέει ότι επέλεξε αυτό το όνομα για να σηματοδοτήσει «την εποχή και την πορεία της δημοτικής μας κίνησης». Ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής πήρε το 36,67% των ψήφων και πέρασε στον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον υποψήφιο που στήριξε το ΠαΣοΚ κ. Ρίζο Κομίτσα, ο οποίος και συγκέντρωσε το 41,44%. Η προεκλογική εκστρατεία στον θεσσαλικό κάμπο δεν περιελάμβανε ούτε μνημόνιο, ούτε οικονομικά μέτρα, ούτε καν το δίλημμα «προχωράμε ή πρόωρες εκλογές», αλλά την εκτροπή του Αχελώου, την ολοκλήρωση και αξιοποίηση της λίμνης Κάρλας, την κατασκευή του μουσείου του Κιλελέρ, τα αρδευτικά έργα, με κυρίαρχο αγροτικό θέμα πώς θα εξολοθρευτεί το... πράσινο σκουλήκι που κατέστρεψε μεγάλη σοδειά από βαμβάκι και τριφύλλι.

Βεβαίως την αποτυχία του να μην εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο κ. Κοκκινούλης την αποδίδει στο ότι υπήρχε και άλλος υποψήφιος ανεξάρτητος, ο κ. Αλ.Χονδρονάσιος που πήρε το 15,5%, ενώ ο υποψήφιος που στήριξε το ΚΚΕ, ο κ. Χρ.Χαλκιάς, συγκέντρωσε μόνον το 6,38%.

Στον Τύρναβο ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής κ. Αθ. Νασίκας ήρθε και αυτός δεύτερος, με μικρή όμως διαφορά (33,24%) από τον πρώτο, τον κ. Ν.Μαλακό που υποστηρίχθηκε από το ΠαΣοΚ. Ο κ. Μαλακός συγκέντρωσε το 33,69% και τρίτος ο κ. Χρ.Κιτσίδης με 33,07%. Ενας τρίτος αγροτοσυνδικαλιστής, ο κ. Ν. Λιόλιος (ΠαΣοΚ), στον Δήμο Λοκρών είχε καλύτερη τύχη, ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο (συγκέντρωσε το 39,5%), αλλά δεν κατέφερε να εκλεγεί και έχει να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον κ. Ευ. Αγγελάση.

Ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ αγροτοσυνδικαλιστής κ. Ευ.Μπούτας , υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, συγκέντρωσε το 6% των ψήφων, ποσοστό που θεωρείται ικανοποιητικό από το ΚΚΕ.
ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: