25.11.10

Ενημέρωση για τις εκκρεμότητες του οικονομικού προγράμματος...


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης (12:30) το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο υπουργός Οικονομικών , Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα ενημερώσει για τις εκκρεμότητες του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Επίσης θα ...
συζητηθούν η εναρμόνιση των κοινοτικών οδηγιών, η σύσταση γραφείου αντιμετώπισης αυθαιρεσίας αστυνομικών και η αναδιοργάνωση στη υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη για την ανάπτυξη ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους, έκανε λόγο για εθελούσιες μετατάξεις προσωπικού από την κεντρική διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι θα καταργηθούν 4.500 δημοτικές επιχειρήσεις, χωρίς όμως να απολυθούν οι υπάλληλοί τους, οι οποίοι θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες των δήμων.

Στο μεταξύ, κριτική άσκησαν βουλευτές του Τομέα Ανάπτυξης στη Λούκα Κατσέλη, καταλογίζοντάς της καθυστερήσεις στο νομοθετικό έργο επί υπουργίας της στο Οικονομίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι "το Μνημόνιο είναι ευτυχία".

Η γερμανίδα καγκελάριος, πάντως, απέδωσε εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Μιλώντας στη γερμανική Βουλή, η Μέρκελ τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι προσπάθειες της κυβέρνησης επιβραβεύτηκαν» στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές», ενώ χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στο ευρω, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις δυσμενείς αναφορές που είχε διατυπώσει την προηγούμενη εβδομάδα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: