3.11.10

Ο ψαλιδοχέρης...


Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (στο σκίτσο) ξεκίνησε το ετήσιο έθιμο περικοπής δαπανών υπουργείων. Ο υπουργός Οικονομικών, μαζί με τον κ. Φ. Σαχινίδη και τον κ. Γ. Ζαννιά, συνάντησε χθες πέντε υπουργούς, τους... κκ. Κ. Σκανδαλίδη (Αγροτικής Ανάπτυξης), Ι. Διαμαντίδη (Θαλασσίων Υποθέσεων), Δ. Ρέππα (Υποδομών). Ευ. Βενιζέλο (Αμυνας) και Δ. Δρούτσα (Εξωτερικών) για να συζητήσουν για τον προϋπολογισμό του 2011.

Ολοι προσήλθαν χωρίς καμία ελπίδα να αυξήσουν τις δαπάνες τους. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τους ζήτησε να «συμμαζέψουν» τους καταχρεωμένους εποπτευόμενους φορείς (και αρκετούς να τους κλείσουν) γιατί η Εurostat καραδοκεί για να τους «φορτώσει» όλους στο έλλειμμα.

O κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι είναι «ο μεγαλύτερος χορηγός του υπουργείου Οικονομικών» (καθώς έχει προχωρήσει πρώτος σε μεγάλες περικοπές), ενώ ο κ. Ρέππας ενημερώθηκε αρμοδίως ότι αν θέλει περισσότερους επενδυτικούς πόρους πρέπει να πίνει περισσότερους καφέδες με τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. Μπορεί ο Γιώργος να ψαλιδίζει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά εκείνος που μοιράζει στα υπουργεία τους εναπομείναντες πόρους είναι ο Μιχάλης.
BHMAτοδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: