15.11.10

Π. Παναγιωτόπουλος: Δικαιώθηκαν οι επιλογές Σαμαρά...


Θετικά αποτιμά η Ρηγίλλης το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά την απώλεια των δήμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την ήττα σε οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Μετά την ευρεία σύσκεψη, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι ένα χρόνο νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία δεν θα...
κέρδιζε ούτε σε μία.

"Η Ν.Δ. και οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα", ανέφερε. Παράλληλα, είπε ότι ακόμα και εκεί που έχασε, αύξησε τα ποσοστά της.

Αν και οι νομοί καταργούνται με τον "Καλλικράτη", ο Π. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε αυτούς, με το αιτιολογικό ότι θα αποτελέσουν τις εκλογικές περιφέρειες στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Όπως επισήμανε, η Ν.Δ. πλειοψηφεί σε 33, ενώ πέρυσι ήταν πλειοψηφία μόλις σε έξι.

Σχολιάζοντας τις νίκες Καμίνη και Μπουτάρη, απέδωσε την αποτυχία των υποψηφίων της Ν.Δ. στην "κόπωση" των ψηφοφόρων, ύστερα από δύο δεκαετίες δημοτικών αρχών που προέρχονταν από τη Ν.Δ. Έκανε λόγο για τοπικά χαρακτηριστικά που επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Μιλώντας για την αποχή, παραδέχτηκε ότι αγγίζει όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά υποστήριξε ότι η Ν.Δ. "έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί" και πρόσθεσε ότι οι πολίτες απέρριψαν το "εκβιαστικό" δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση.

Όσον αφορά στο μήνυμα που ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν στην κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι εστάλη.

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο συναίνεσης του Αντώνη Σαμαρά στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, ο Π. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε υποθετική την ερώτηση. Επανέλαβε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στηρίξει στο παρελθόν και θα στηρίξει στο μέλλον όποια μέτρα κρίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν θα στηρίξει σκληρά μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: