27.11.10

Τα ελαιοτριβεία "γράζουν" τους Βιολογικούς...


efimerida-sporades.blogspot
Η υπερχείλιση λυμάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου...
Ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:
Η υπερχείλιση λυμάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου δεν έχει καμμία σχέση με τη λειτουργία ή μη του Βιολογικού. Η όποια υπερχείλιση οφείλεται είτε σε βούλωμα του δικτύου αποχέτευσης είτε σε δυσλειτουργία του αντλιοστασίου στον Βράχο. Επομένως... τα σχόλια των διαφόρων ανωνύμων μόνον ως ανοησίες μπορούν να εκληφθούν.
Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι μετά την ολοκλήρωση ενός πλήρους κύκλου λειτουργίας του Βιολογικού, προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνιά του και το άνοιγμά του στο κοινό. Πολύ σύντομα δηλαδή θα έχει την ευκαιρία όποιος επιθυμεί να τον επισκεφθεί. Μαθητές του Πεπαρήθειου δημοτικού σχολείου Σκοπέλου ξεναγήθηκαν ήδη στο εργοστάσιο.
Το σημερινό συμβάν οφείλεται σε φράξιμο του δικτύου από τα λύματα που κακώς ρίχνει στο δίκτυο της αποχέτευσης ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός. Εγκαίρως...
προσωπικά προειδοποίησα τον υπεύθυνο του Συνεταιρισμού ότι δεν πρέπει να διοχετεύουν τον κατσίγαρο στο δίκτυο και πρέπει να φροντίζουν να μην περνούν τα φύλλα στο δίκτυο αποχέτευσης διότι ο κίνδυνος να βουλώσει είναι μεγάλος. Όπερ και εγένετο.

Η ΔΕΥΑ Σκοπέλου μόλις έλαβε γνώση του γεγονότος επενέβη με το αποφρακτικό της όχημα, απέφραξε το δίκτυο και βρίσκεται σε ετοιμότητα να επέμβη αν ξαναχρειαστεί.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να βγάλει ο κόσμος το λάδι του αλλά θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη στο μέρος που του αναλογεί.
Μου προξενεί, τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν έγινε καμμία αναφορά στο ιστολόγιο για το απαράδεκτο γεγονός της ανεξέλεγκτης διάθεσης του κατσίγαρου - δηλ. το πέταμά του σε χώρο που δεν είναι προορισμένος πολύ δε περισσότερο αδειοδοτημένος γι’ αυτό - παρά το γεγονός ότι επωνύμως σας το ανέφερα.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Αντώνιος Μ. Κεσμετζής
Χημικός, MSc
Γεν. Δ/ντής ΔΕΥΑ Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: