2.11.10

Έγκυρες οι συμβάσεις του μνημονίου...


Θα μπορούν να είναι ακόμα και κατώτερες της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας...
Απόλυτα έγκυρες είναι όσες συμβάσεις έχουν υπογράφει με βάση το νόμο του μνημονίου, ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές θα κάνει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Θα μπορούν να είναι ακόμα και κατώτερες της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΕΕ), ενώ το υπουργείο θα ...
νομοθετήσει σχετικά μετά τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την επιχειρησιακή σύμβαση των υπαλλήλων των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης κύκλοι του υπουργείου επεσήμαναν ότι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται και αποκλίνουν από την ΕΣΣΕ, δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας αλλά θα πρέπει να προσβάλλονται δικαστικά.

Το μνημόνιο, ανέφεραν, δίνει τη δυνατότητα απόκλισης από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και σημείωναν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι υπέρ των κλαδικών συμβάσεων και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το υπουργείο αναγνωρίζει όμως ότι η αγορά έχει ανάγκη από ευελιξία και γι' αυτό θα εισάγει μέχρι το τέλος του έτους τη νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και θα ρυθμίζει τα θέματα που θέτει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Στο μεταξύ, ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν ότι το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι το τέλος του έτους τέσσερα νέα προγράμματα συνολικού κόστους 500 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία της απασχόλησης.

Παράλληλα θα ανακοινώσει και πρόγραμμα που απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξέλιξη της εφαρμογής των προγραμμάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, εμφανίζουν επιτυχία και μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί κυρίως από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αιτήσεις που αφορούν την κάλυψη 100.000 θέσεων εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει επίσης μέχρι το τέλος του έτους επτά νομοσχέδια με τα οποία θα ρυθμίζονται διάφορα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: