3.11.10

Αναστέλλεται η αποστολή αλληλογραφίας στο εξωτερικό για 48 ώρες...


Τη διακοπή της αποστολής αλληλογραφίας και πακέτων προς το εξωτερικό για 48 ώρες αποφάσισε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έπειτα από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, μετά το μπαράζ επιθέσεων το τελευταίο 48ωρο.

Συναγερμός σήμανε...
λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τρίτης, όταν διαπιστώθηκε ότι εμπορευματικό αεροσκάφος που πετούσε προς την Ιταλία μετέφερε δέμα από την Αθήνα με προορισμό το γραφείο του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Μπολόνια. Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αστυνομίας, το δέμα έπιασε φωτιά καθώς το εξέταζαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αποστολέας του ύποπτου δέματος φέρεται ο βουλευτής και γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η αντιτρομοκρατική επικοινώνησε με τον κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν είχε στείλει κανένα δέμα προς την Ιταλία. Κατόπιν τούτου, ειδοποιήθηκαν οι ιταλικές αρχές, που έδωσαν εντολή στον χειριστή του αεροσκάφους για άμεση προσγείωση.

Η πτήση είχε ως προορισμό τη Λιέγη, όπου βρίσκεται το κέντρο διανομής της ιδιωτικής ταχυδρομικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη μεταφορά.

Νωρίτερα, ελεγχόμενες εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλα δύο δέματα που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ανδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών εξέτασαν τα πακέτα που είχαν κριθεί ύποπτα και προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ένα είχε προορισμό την Europol, την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία με έδρα στη Χάγη, και το άλλο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: