12.8.09

Ποιος φοβάται την έρευνα;...

ΤΑΡΑΧΗ ΕΧΕΙ πέσει στην κυβερνητική παράταξη μετά το μήνυμα του κ. Μιχ. Χριστοφοράκου, μέσω συνηγόρου του, ότι, αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία «για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα».

ΠΡΟΚΑΛΕΙ, λοιπόν, ανοιχτά ο άλλοτε ισχυρός παράγων της γερμανικής εταιρείας την κυβέρνηση, προκαλώντας και την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστηρίζει ότι...

...«καταρρέουν εκκωφαντικά οι κυβερνητικές κορώνες περί δήθεν μη εμπλοκής της Ν.Δ. στο σκάνδαλο της Siemens» και επαναλαμβάνει τη θέση του για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης μέσω εξεταστικής επιτροπής. Την πρόταση αυτήν τρεις φορές την απέρριψε η Νέα Δημοκρατία, με το επιχείρημα ότι το θέμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

ΤΟ ΙΔΙΟ επιχείρημα επανέλαβε προχθές και χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «επιχειρεί να παρέμβει σε εν εξελίξει δικαστική έρευνα», υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως «το ΠΑΣΟΚ, με το μακρύ εισπρακτικό παρελθόν στην υπόθεση της Siemens, οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευθεί τους θεσμούς».

ΓΙΑΤΙ, ΟΜΩΣ, το ΠΑΣΟΚ θέλει τόσο επίμονα τη διερεύνηση του σκανδάλου από εξεταστική επιτροπή; Θέλει να στραφεί κατά του εαυτού του και να βγάλει τα μάτια του; Και από την άλλη πλευρά, η Ν.Δ. θέλει να προστατεύσει το ΠΑΣΟΚ ή της έχουν γίνει εφιάλτης τα μηνύματα του κ. Χριστοφοράκου, ο οποίος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του την περασμένη Πέμπτη ανέφερε το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και δεκάδες πολιτικούς;

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ, ότι διακινήθηκε πολιτικό χρήμα και υπάρχει σοβαρό σκάνδαλο με τη Siemens, στο οποίο ο κ. Χριστοφοράκος εμπλέκει και τα δύο κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αλλά και πολιτικούς. Πολιτικό χρήμα διακινήθηκε και στην περίοδο 2004-2007, δηλαδή επί κυβερνήσεων της Ν.Δ.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του, ότι, «δυστυχώς για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, το σκάνδαλο της Siemens είναι διαχρονικό και αφορά και τους δύο», ζητεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

ΒΡΑΔΥΠΟΡΕΙ η Δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου, περιμένοντας να χυθεί φως από τη Γερμανία, όπου ο πολύς κ. Χριστοφοράκος παίζει επιτυχώς το παιχνίδι της καθυστέρησης για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ η χώρα σε κλίμα προεκλογικής περιόδου, η πολιτική αντιπαράθεση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οξύνεται και η πολιτική ζωή σκιάζεται από το σκάνδαλο της Siemens. Ποιος φοβάται τη διαλεύκανση της υπόθεσης; Ποιοι έχουν λόγους να αποφεύγουν την έρευνα από εξεταστική επιτροπή της Βουλής; Τίποτε δεν εμποδίζει, παράλληλα με τη Δικαιοσύνη και η Βουλή να ερευνήσει το σκάνδαλο. Να αποκαλυφθούν και κόμματα και πρόσωπα, διότι με τη συσκότιση ενοχοποιείται όλος ο πολιτικός κόσμος.
(από την Ελευθεροτυπία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: