5.8.09

Εγκλωβισμένος...

Του Διονύση Νασόπουλου
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ άλλοθι έχει ετοιμαστεί και ο γραμματέας ανέλαβε να το προβάλει. Συνοπτικά, το επιχείρημα είναι πως για τις κάλπες φταίει η ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ. Η αποστολή του Λευτέρη Ζαγορίτη δεν είναι εύκολη.
ΟΤΑΝ ο Καραμανλής οριστικοποιήσει την απόφαση για εκλογές το φθινόπωρο, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο να πειστεί η κοινωνία για την αναγκαιότητα της πρόωρης κάλπης όσο η κομματική βάση της Ν.Δ. και κυρίως τα γαλάζια στελέχη που, ανά τη χώρα, κατέχουν θέσεις στον κρατικό κορβανά. Εκείνοι θα κληθούν να δώσουν πόρτα πόρτα την εκλογική μάχη και όταν τους κόβεις τα οφίτσια 6-7 μήνες νωρίτερα χωρίς...
προοπτική νίκης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μη στο συγχωρήσουν. Μετά, ο γραμματέας δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα μετατραπεί σε σάκο του μποξ.

Ο ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ προσπαθεί να θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα σε συνθήκες καύσωνα. Κλιματικού και πολιτικού. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι αυτό πρέπει να το κάνει με διακριτικότητα, μήπως και διατηρήσει ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού κάποια ψήγματα αιφνιδιασμού. Ταυτισμένος με τον Καραμανλή όσο λίγοι από τους επιτελείς της Ν.Δ., στις κυοφορούμενες κάλπες θα δώσει και μια προσωπική μάχη πολιτικής επιβίωσης.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ μισούς υπουργούς είναι αποκομμένος, κομματικά στελέχη τον αμφισβητούν ανοικτά, ενώ το δίδυμο Μεϊμαράκη- Σπηλιωτόπουλου τον περιμένει και στην αρένα της Β΄ Αθήνας. Και στα κομματικά γραφεία διακινείται ότι οι δημοσκοπήσεις που έχουν «τρέξει» στη συγκεκριμένη περιφέρεια δεν του επιτρέπουν να κοιμάται ήσυχος.

ΜΕΣΑ σε αυτό το σκηνικό, το ιδανικό σενάριο για τον Ζαγορίτη θα ήταν η παράταση του εκλογικού ορίζοντα έως τον προσεχή Μάρτιο, ένας ευρύς ανασχηματισμός στο τέλος Αυγούστου και η μετακίνησή του στην κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι από το υπουργικό γραφείο θα έχει καλύτερη θέα στην εκλογική του περιφέρεια, ενώ στα μάτια των πολιτών θα έχει ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε πιστά στον αρχηγό.

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, που δεν έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει τώρα. Αν ο Καραμανλής έχει εγκλωβιστεί στο Μαξίμου, φορτωμένος με το 4,4 των ευρωεκλογών, ο Ζαγορίτης κινδυνεύει να μοιραστεί το φορτίο μιας ακόμη ήττας εγκλωβισμένος στη Ρηγίλλης.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: