7.8.09

Εξαιρετική η ποιότητα των νερών στις ακτές του Παγασητικού παρ' ότι κλειστός κόλπος...


Οι ακρογιαλιέςς του Βόλου καθαρές για μπάνιο, και με αποδείξεις...
Πεντακάθαρα εξακολουθούν να παραμένουν τα νερά στις ακρογιαλιές του Βόλου και οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, αλλά και οι χιλιάδες παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή, μπορούν να απολαμβάνουν τη δροσιά τους, αφού και οι νέες μετρήσεις που έγιναν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου, καταγράφουν ως εξαιρετική την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε όλες ανεξαιρέτως τις οργανωμένες ακτές του Δήμου Βόλου.
Δείγματα λήφθηκαν από τις Πλάκες, την πλαζ του Ξενία, τα Πευκάκια, τη Δημοτική πλαζ των Αλυκών, την πλαζ μπροστά από το δημοτικό αναψυκτήριο στις Αλυκές, καθώς και...

στις πλαζ Αμφανών, Αμαρυλλίδος και Αναύρου, ακτές στις οποίες έχουν αναρτηθεί Γαλάζιες Σημαίες.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν από τα Εργαστήρια Χημικών Μικροβιολογικών Αναλύσεων- Ωκεανογραφικών Ερευνών του κ. Αλέξανδρου Γούναρη, όλες οι ακτές πληρούν τις προδιαγραφές για κολύμβηση με βάση την Οδηγία 76/160/ΕΕ.

Οι δειγματοληψίες διενεργήθηκαν από το εργαστήριο του κ. Γούναρη στις 28 Ιουλίου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα- καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες και σύμφωνα με αυτές, με ανώτατο όριο τα 250/100ml στο σύνολο των κολοβακτηρηδίων βρέθηκαν: στις Πλάκες 44, στην πλαζ Ξενία 194, στα Πευκάκια 38, στην πλαζ ΕΟΤ των Αλυκών 60, στην πλαζ μπροστά από το Δημοτικό αναψυκτήριο στις Αλυκές 76, στην πλαζ Αμφανών 134, στην πλαζ Αμαρυλλίδος 68 και στην πλαζ Αναύρου 54.

Αντίστοιχα η περιεκτικότητα σε εντεροκόκκους με ανώτατο όριο τους 100/100ml ήταν 14 για την πλαζ του Ξενία, 4 για την πλαζ Αμαρυλλίδος, 2 στην πλαζ του ΕΟΤ και 6 στην πλαζ του Αναύρου, ενώ οι υπόλοιπες ακτές είχαν μηδενική περιεκτικότητα σε εντεροκόκκους.
Από www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: